Amióta ilyen áldatlan állapotok vannak, hogy mindenkinek javasolt ki sem mozdulni otthonról, gyakorlatilag minden az online térbe költözött. Ha már úgyis minden online, akkor miért ne lehetne a sörfőzés is az? Kb ez járhatott a zip’s fejében is, amikor kitalálták a tutit.
A koronavírus miatt kialakult korlátozások, bezárások teljesen felborították a mindennapokat és a cégek megszokott üzletmenetét. A helyzetre reagálva a söripar szereplői is példa nélküli összefogással segítik egymást és az ipart is, aminek eredményeként létrejött a #mentsükmegasöréletet kezdeményezés, amibe már most több mint 20 hazai sörfőzde kapcsolódott be!
A Mad Scientist sörfőzde sosem arról volt híres, hogy beáll a sorba és csendben szemléli a történéseket. Most sincs ez másként, összefogtak 14 sörfőzdével szerte a világból és videós formában mondják el miért is kell most még jobban kiállni a kisüzemi sörök mellett!
A mostani vészterhes időkben mindenki próbálja a legjobbat kihozni a helyzetből. Van aki csak egy megosztással, van aki kicsit többel. A MONYO az utóbbi kategóriába tartozik!
Ha már kellően képbe kerültetek az alsó erjesztésű sörökkel kapcsolatban, akkor lépjünk is tovább a felső erjesztésre. Most bemutatjuk az IPA, Stout, Mild és Porter stílusokat!
Már pár hete eléggé felforgatja a napi életünket a koronavírus miatt kialakult helyzet, de úgy gondolom, ha ezt a pár alapvető dolgot betartjuk, akkor mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a vírus terjedését csökkentsük és egyszerre a hazai söréletet is támogassuk!
Szokták mondani, hogy jó és különleges dolgok általában a komfortzónán kívül születnek. A jellegzetesen füstös whisky-jeiről ismert Islay szigeti Ardbeg most egy jó ügy érdekében képes volt elhagyni a számára kényelmes terepet, ugyanis sörfőzésre adták a fejüket.
Már kicsit unjuk, hogy minden a vírusról szól és egy olyan helyről érkezett a felüdülés, megváltás ahonnan nem számítottunk rá! A Borsodi ledobta a bombát, megérkezett a Borsodi Hoppy, ami az eddigi legjobb sörük lett!
A kialakult helyzet nagyon nehéz helyzetbe hozott sok embert, mert sajnos nem mindenki tudja megoldani a munkáját Home Office jelleggel és ez leginkább érvényes a kedvenc pultosainkra, kocsmáinkra, sörfőzdéinkre. Úgy gondoljuk a teljes Szűretlen csapattal, hogy ezt nem szeretnénk átélni, nem szeretnénk, ha a virágzó sörélet elhervadna és a barátaink munkanélküliek lennének.
Ha már megtanultátok, hogy hogyan lehet erjesztés szerint csoportosítani a söröket, akkor bele is csapunk a közepébe, elkezdjük kivesézni az erjesztés szerinti sörtípusokat! Kezdjük is egy klasszikussal, az alsó erjesztésű sörökkel!