Main Area

Ghost Dog - TESZT

Dimbo Lab
Sörfajta Brown Ale
Szín Fekete
ABV 5,7
IBU No IBU
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

A Dimbo Lab új, füstös lapsang souchong teával készült söre.

 

Teszt 

Történelmi információ következik: A Lapsang Souchong ősi kínai teatípus. A szó jelentése füstös alfaj, mivel készítése során a tealeveleket fenyőtűz fölött füstölik meg, így kölcsönözve a teának egy jellegzetes, füstölt sonkás karaktert. A technológiát a Wuyi hegyekben fejlesztették ki, mikor a tea utáni keresletet a folyamat felgyorsításával, vagyis tűz fölötti szárítással próbálták kielégíteni.

Kevésbé történelmi információ következik: Ez a tea stoutba, porterbe vagy bármilyen barna sörbe oltva mocsokmód elvetemült produktumot képez. Általában a legjobb értelemben. 

Aki kóstolt már Dimbo sört, az tudja, hogy a srácok nem hogy nem riadnak vissza az elmebeteg ötletektől, egyenesen azokat keresik. Most a választásuk a fent említett Lapsang Souchongra esett, no meg egy kis Chinook komlóra, ha már fenyő van a buliban. A Ghost Dog, vagyis a végeredmény egy éjfekete porter lett, aminek már az illatából is árad a füstös tea jellegzetes aromája. Ízre is olyasmi ez az ital, mintha a Souchongot egy sörrel főzték volna le: itt is a füst, a tea és a pörkölt maláta határozza meg az ízt, de utóbbi csak szolidan. Enyhe keserűség a fent említett Chinooktól van a főzetben, de ez egyértelműen nem a komló bulija. 

Aki nem biztos abban, hogy szereti-e ezt a sört, főzzön egy fent emlegetett teát. Ha az bejön, a sört is imádni fogja. Ha nem, akkor több marad nekem.

 

Hol kapható?

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel