Main Area

Grillezett csirke görögdinnyével és fetával

A Staropramen Unfiltered könnyed, malátás jegyei és nagyon enyhén korianderes zamata remekül emeli ki a grillezett csirke enyhén szenes ízeit, melyet a friss, nyárias saláta tesz teljessé. 

HOZZÁVALÓK

45 ml frissen facsart citromlé
45 ml olívaolaj
60g frissen szelt petrezselyem
5 g szárított oregánó
5 g só
3 g kömény
3 g frissen őrölt bors
4 közepes, kifilézett csirkemell
360 g felkockázott, magozott görögdinnye
180 g felkockázott uborka
60g magozott olívabogyó felekbe vágva
60 g lilahagyma felkockázva
60 g fetasajt, morzsolva

ELKÉSZÍTÉS

Keverjük össze a citromlevelet, az olívaolajat, petrezselymet, oregánót, sót, borsot és a köményt egy lapos tálban, majd tegyük félre a kisebbik felét egy külön edényben. A csirkemelleket alaposan forgassuk meg a pácban, és letakarva tegyük a hűtőbe 30 percre. Miután a csirkét szépen átjártak az ízek, grill-rácson süssük közepes hőmérsékleten oldalanként 6-6 perig.
Egy nagy salátástálban keverjük össze a dinnyét, az uborkát, az olívabogyót, a lilahagymát, majd öntsük rá a félretett dressinget. Végül adjuk hozzá a fetasajtot, tálaljuk a csirkemell mellé, és kísérjük az előre gondosan behűtött Staropramen sörrel.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/grillezett-csirke-g%C3%B6r%C3%B6gdinny%C3%A9vel-%C3%A9s-fet%C3%A1val

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel