Sörfőzde leírása a sörről
Hasonló, de mégis más alappal, mint a többi kísérleti NEIPA-nk, az Imagine esetében is a komló a legérdekesebb eltérés. A HBC 630 egy új kísérleti komló, ami hasonlóan a Sabrohoz (amiből szintén került a sörbe) nem a szokványos citrusos-gyantás amerikai komló vonalat hozza, hanem édes gyümölcsök, bogyósgyümölcsök, édességes, karamellás ízek jelennek meg.
TESZT
„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”
Megjelenés: Fehér aprószemű hab, mely kiváló habtartóssággal párosul. Erősen “ködös”.
Illat: A virágos és földes jegyek dominálnak enyhe malátás karakterrel kiegészülve. Illata meglehetősen édes, a kókusz nagyon halványan érezhető a háttérben.
Íz: Selymes korty, nagyon letisztult. Keserűsége szinte nem is érezhető, enyhén szénsavas. Kortyérzete kifejezetten édes, ami kitart a korty végéig.
Összbenyomás: Mindig a kísérleti nyulak a legizgalmasabb tételek. Alapvetően az Imagine egy teljesen szerethető ital. Véleményem szerint most ez egy kicsit édesre sikeredett, magasabb IBU-val talán jobb lenne az ital egyensúlya. Én vártam a Sabro-s kókuszos jegyeket is, de ezek nem igazán tudtak érvényesülni. A sör egyébként brutálisan csúszik, mivel édes és csak enyhén szénsavas. Ezt nyárra mindenképpen újra kéne főzni, akkor lenne a legnagyobb szezonja.