Main Area

Mangalicabuci sült hagymás paprikával

Felejtsük el végre a gyorséttermeket a tucatburgereket! Ezt az egyszerű receptet otthon, vagy akár a kertben is gyorsan elkészíthetjük, nem fogjuk megbánni. A sült hagymás paprikának különleges ízt kölcsönöz a sörös alap, ami így kiváló társ lesz a mangalica mellé. 

HOZZÁVALÓK

1 db olívás buci vagy ciabatta
1 fej hagyma
1 db kápia paprika
10 dkg darált mangalicahús
bébi spenót
2 dl Staropramen Dark vagy Granát
só, bors
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

A darált mangalicahúst sózzuk, borsozzuk, formázzunk belőle hamburger húspogácsát, és forró serpenyőben, kevés olívaolajon süssük aranybarnára.
Figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki: oldalanként 5-5 perc bőven elegendő.
A hagymát és a kápiát vágjuk vastagabb szeletekre, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon dinszteljük meg. A végén adjuk hozzá a sört és süssük le.
A ciabattát - ha szeretnénk - pirítsuk meg. Szórjunk rá egy kevés bébi spenótot, rakjuk rá a sült hagymás paprikát, tegyük a tetejére a szétdarabolt mangalica húspogácsát és kanalazzunk rá egy kevés fokhagymás tejfölt.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/mangalicabuci-s%C3%BClt-hagym%C3%A1s-paprik%C3%A1val

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel