Main Area

Night Shift 2017

HORIZONT Brewing
Sörfajta Russian Imperial Stout
Szín Átlátszatlan fekete
ABV 9
IBU 45
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

Éjfekete? Ugyan, ez a sör pont a fény az éjszakában! Éjszakai műszak, újraértelmezve.

 

Teszt

Bár a magyar sörpaletta nemzetközi szinten is dicséretre méltó, sajnos russian imperial stoutokkal nem vagyunk elkényeztetve. van ugyan pár szezonális nagyágyú, mint a Boris vagy a Sugar Daddy, de állandóan elérhető főzetek csak most kezdenek begyűrűzni. Remélhetőleg ez utóbbi tábort erősíti majd a Horizont Night Shiftje is, ami már megjelenésében felpiszkálja a fantáziát. Ez az első palack ugyanis, ami kihajítja a színkódos-tájképes egyencímkét és valami újal áll elő. Kívül-belül.

A krémes habon és az éjfekete színen nincs miért meglepődni, ez ezen a szinten alap. Az illat, bár nagyon visszafogott, a felfedezhető jegyekkel felküldi a szemöldököm: holland kakaó és aszalt gyümölcsök, főleg szilva. Az íz valóban a desszertesebb irányba indul el, a zamatkavalkádot még mindig a lila gyümölcs uralja, de megjelenik benne a datolya, a füge és az erdei gyümölcs jelleg is. A korty krémes, simogató, csak a végén vékonyodik kissé el, de ezzel együtt is szerethető. Külön kis odafigyelés mellett a lecsengésnél enyhe füstösség is kiköszön, de ez is inkább hozzáad a harmóniához, mintsem megzavarná azt.

A nap végén megnyugodhatunk, igen jól sikerült főzet a Night Shift. Megkockáztatom, hogy eddig a Horizont legjobbja. Egy próbát mindenképp megér, főleg téli estéken, kandalló mellett vagy egy vacsora végén, akár likőr helyett is.

Hol kapható?

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel