Main Area

Riesling Saison 2017 - TESZT

Dimbo Lab
Sörfajta Rizling mustos saison
Szín Aranysárga, enyhén opálos
ABV 8,7
IBU 23
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

A Balaton melletti Strommer borászat rizlingmustjával készült erős saison.

 

Teszt

Manapság kevés az a főzde, akinek minden premierjére felcsillan a szemem, de a Dimbo neve ezek között figyel. Már a debütálásukkor belopták magukat a szívembe, mivel egy akkor még üzleti kamikaze fajtának számító goséval betörni a köztudatba az őrültség és a zsenialitás határán egyensúlyoz. Bár már túlvannak egy India porteren és egy Capital lageren, „normális” fajtát még most sem sikerült lefőzniük, tőlük mindig a sör újradefiniálását várom.

Csillogó szemekkel ültem hát be egy pohár Reisling saisonra a 2017-es évjáratból, éppen Márton napon. A kihozott ital mély sárga, opálos és már illatában is masszív és észteres. Bár a névben a Reisling rész a Pécselyi Strommer borászattól kapott rizlingmustra utal, az illatában ez csak megbújik, de azért jelen van. Belekortyolva egy pezsgő és egy belga sör szerelemgyereke jut eszembe, a szőlőlé még mindig csak a háttér vokált adja. A magas alkohol, bár érződik a testen, nem lóg ki egy pillanatra sem.

Ajánlani mindenképp tudom, főleg egy ünnepi koccintáshoz, egy kisebb pohárral. Nálam nem ez a Dimbo legmerészebb kísérlete, de ha elfogadjuk, hogy a címkén szereplő elektrosokkolt farkasra néha öltönyt is húznak és az őrültség kifinomultabb formáját töltik palackba, nem lehet ok panaszra.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel