Main Area

Sörmártásban párolt húsgombóc

Kedvenc húsgombócaink egy kis extrával fűszerezve.

HOZZÁVALÓK

30 dkg darált sertéshús
2 db közepes burgonya
2 db tojás
2-3 evőkanál mustár
fél csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
5 dl Staropramen Unfiltered sör
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
őrölt koriander
1 evőkanál cukor
reszelt szerecsendió
só, őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk, és még melegen lereszeljük. A darált húst és a tojásokat beledolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk, majd mustárral, őrölt korianderrel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.  Nedves kézzel 8 gombócot formálunk. A gombócokat kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk úgy, hogy ne legyenek túl szorosan, és 1 dl Staropramen Unfiltered sört öntünk alájuk. A tálat lefedjük, közepesen forró sütőben körülbelül 60 percig sütjük, pároljuk.

A mártáshoz a vajon a lisztet megfuttatjuk. A 3 dl Staropramen Unfiltered sörrel és 1,5 dl vízzel felöntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg felforr, és kicsit besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, egy evőkanál cukorral és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük.  Hozzákeverjük a tejfölt, és még 1 dl Staropramen Unfiltered sört. Az elkészült húsgombócokra öntve, a felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Forrás:http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6rm%C3%A1rt%C3%A1sban-p%C3%A1rolt-h%C3%BAsgomb%C3%B3c

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel