Main Area

Sörös leves

Egy forró leves sajtos pirítóssal a hűvösebb napokra.

HOZZÁVALÓK

2 szelet bajor kenyér
5 dkg sajt
2 közepes fej vöröshagyma
6 dkg vaj
1 csokor snidling
2 db leveskocka
0.5 l Staropramen Dark
só, bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A vékonyan szeletelt kenyeret vajjal megkenjük, sajtszeletekkel borítjuk, majd forró sütőben megpirítjuk. A hagymát karikára vágjuk és vajon megpirítjuk, a snidlinget pedig apróra vágjuk. A leveshez 0,5 liter vizet a leveskockákkal és a Staropramen Dark sörrel összeforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk rá. A tálaláshoz külön szervírozzuk a pirított sajtos kenyeret, a sült hagymakarikát és a snidlinget. Ezeket először a tányérba helyezzük, majd arra merjük a forró levest.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6r%C3%B6s-leves

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel