Main Area

Sörös malacpecsenye

Amikor a malacpecsenye bőre Staropramen Darkkal sül ropogósra...

HOZZÁVALÓK

1 üveg Staropramen Dark
1-1,5 kg bőrös sertéskaraj
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk. bors
2 púpozott tk. só
2 ek. zsír
szegfűszeg (amennyi a tűzdeléshez kell)
2 szár angolzeller
3 sárgarépa
1 fehérrépa
½ póréhagyma
3 fej paradicsom
2-3 ág rozmaring
1 fej lilahagyma
1 ág majoranna
1 ág zsálya

ELKÉSZÍTÉS

A karaj zsíros részét beirdaljuk két irányból, majd megtűzdeljük szegfűszeggel. Egy nagyobb sütőtál alját kizsírozzuk, majd elhelyezzük benne a zöldségeket, a friss fűszernövényeket és a fokhagymát. A húst bezsírozzuk, sózzuk-borsozzuk, a  zöldségágyra helyezzük, meglocsoljuk Staropramen Darkkal, és alufóliával lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk annyi percre, amennyi dk súlyú volt a húsunk. Ezután levesszük a fóliát, és még egyszer ennyi ideig sütjük, közben sűrűn locsolgatva sörrel. Ha a hústűvel megszúrva a hús puha, omlós, a bőre pedig ropogós, vegyük ki a sütőből, a zöldségeket szitán áttörve vagy botmixert használva készítsük el a szaftot, amellyel tálaláskor meglocsoljuk a malacpecsenyét. 

 

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/soros-malacpecsenye

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel