Main Area

Sörpác

A tökéletes húspác Staropramen Darkkal fűszerezve.

Hirdetés

HOZZÁVALÓK

sertéstarja, 80 dkg 
báránygerinc, 60 dkg 
olaj
babérlevél, 5 db
Staropramen Dark, 1 üveg 
rozmaring, 3 ág 
mustár, 5 ek. 
bors, 1 ek. 
só, 2 ek. 
ketchup, 5 ek. 
szőlőecet, 1 ek. 
BBQ szósz, 1 ek. 
fokhagyma, 3 gerezd 

ELKÉSZÍTÉS

A sütés előtt minimum 6 órával elkészítjük a pácot a hozzávalók összekeverésével (ketchup, só, BBQ szósz, mustár, bors, szőlőecet, fokhagyma).

A pácmasszába beletesszük a tarját, a pácoló edénybe fektetjük az első réteg húst, amelyre friss rozmaringágat tesszünk (80 dkg sertéstarja/pác/1 rozmaringág), majd a báránygerinccel is hasonlóképpen járunk el (60 dkg báránygerinc/pác/1 rozmaringág). Addig folytatjuk a rétegezést, ameddig el nem fogy a hús.

Felöntjük 1 üveg Staropramen Darkkal, majd annyi olajjal, amennyi elfedi (kb. 5-6 dl). A babérlevelet is rátesszük (1 -2 friss ág, vagy 4-5 szárított levél), betakarjuk fóliával, és hűtőbe téve érleljük minimum 6 órán át. 

Serpenyőben, grill lapon vagy szabad tűzön grillezzük. Friss salátával kínáljuk. 

 

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6rp%C3%A1c

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel