Main Area

1 milliót és halhatatlanságot ér most egy tuti recept!

A tavalyi sörverseny nyertese éppen csak, hogy révbe ért a sörreceptjével, de a Soproni már megint arra bíztatja az embereket, hogy kifőzzenek egy egymilliót érő receptet!

A tavalyi nyertes sör éppen most került a boltok polcaira, de már útjára is indult a II. Soproni Sörverseny, ami idén egy különleges sörfajtára, a hop lagerre van kihegyezve. A házi sörfőzőket, fogyasztókat most egy ilyen sörrecept megalkotására buzdítják a Soproninál. Van is motiváció bőven, hiszen a hírnév mellett kerek egymillió forinttal lehet gazdagabb a nyertes recept kitalálója. Bár véleményem szerint az, hogy 2020-ban a boltok polcain láthatja viszont alkotását mindennél többet ér. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdetésével egyidőben került a hipermarketek polcaira.

A Soproni egy izgalmas lehetőséget szeretne nyújtani mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főznek is. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

„A II. Soproni Sörversenyre hop lager kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos; a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen, azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a lager sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi lager kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között” – tette hozzá.

SÖRFŐZŐNEK JELENTKEZEM

 

SÖRBÍRÁNAK JELENTKEZEM

A mintákat október 1-től, három hónapon át lehet beküldeni és a tavalyi versenyhez hasonlóan nem csak sörfőzőként lehet jelentkezni, hanem sörbíraként is, akik részt vehetnek majd a legjobb hop lagerek értékelésében! A fogyasztói zsűri mellett lesz egy szakmai zsűri is természetesen.

Geert Swaanenburg/Balogh Barbara – HEINEKEN Hungária

Lehmajer Viktor – Sörfőzőmester, HEINEKEN Hungária

Katz Dávid – Újságíró

Lados Péter – Yeast Side Brewery tulajdonos

Bajkai Tibor – Elnök, Elsősör egyesület

Wossala Rozina – Műsorvezető, étteremtulajdonos, gasztro szakértő

Ők fogják majd a végső verdiktet kimondani a receptekről.

A versenyre beküldendő sörök típusa, ahogy azt már fentebb említettük világos hop lager (max. 4,5 alkoholszázalék, hidegkomlózott alsóerjesztésű világos sör), amiből legalább 16 üvegnyit, de minimum 5 litert kell küldeni tesztelésre.

 A RÉSZLETES VERSENYKIÍRÁST ITT TALÁLJÁTOK

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel