Main Area

10 + 1 karácsonyi sör a bejgli és a töltött kápi mellé

Eljött a karácsony, mindenhol ünnepi muzsika szól. Már te is azon agyalsz, hogy hány gombóc töltött káposztát egyél. Viszont a bejgli mellé választottál már sört? Mondunk pár tuti tippet, ami akár ki is válthatja a desszertet!

A karácsonyi sörök egy teljesen különálló kategória. Sok sörfőzde rukkol elő valami agyeldobós desszertsörrel az ünnepek tiszteletére, de van aki egyszerűen csak a hordóérlelés báját adja nekünk. Össze is szedtük nektek, hogy milyen sörök vannak terítéken idén, ami méltó társai lehetnek a bejglinek. Nem is akarjuk túlbeszélni a dolgot, jöjjön a lista!

Esthajnal ‘21

Talán a karácsonyi sörök etalonja a Szent András Sörfőzde Esthajnal szériája. Idén sem hazudtolták meg önmagukat, egy akár a bejglit helyettesítő sört hoztak össze. Szemrevaló bíborfekete test és savanykás, de erősen gyümölcsös ízvilág egy furfangokkal teli meggyes-mákos desszertsörben.

VÁSÁRLÁS

Fat & Jolly

A Zentusnál már hayomány a Fat & Jolly. Egy olyan portert készített a Fat&Jolly személyében, ami elhozza a karácsony érzését az ízlelőbimbóknak. Datolya, fahéj és feketeszezám fűszerekkel ízesítve.

VÁSÁRLÁS

Nutcracker és Nutcracker rumos hordóban érlelt

A Yeast Side-nál dupláztak idén (is), mivel a Diótörő kódnéven futó karácsonyi szettjük egy “sima” barley wineból és egy rumhordós verzióból áll. A Nutcracker a Side of Legends széria egyik alapsöre. Karamell, füstös ízvilág, de mégis markáns alkoholtartalom jellemizi ezt az árpabort. A Nutcracker tesója, aki megpihent egy kicsit rumos hordóban, úgyhogy az alap karamell-füstös ízvilágot még megtoldja kis diós beütéssel.

VÁSÁRLÁS

Sacher Torta

Ha bejgli helyett a sacher tortát szeretitek. Nem lepődik már meg senki, ha egy ismert desszert neve jelenik meg a sörösdobozon. A Sacher Torta nem árul zsákbamacskát, hiszen a 10%-os pastry porter egy kakaóbab bomba, a korty végén baracklekváros lecsengéssel. Ideális kísérője a desszerteknek.

VÁSÁRLÁS

Winter Joe

Bár mindenki a Night Shiftekre van ráállva, de azért van még més is a Horizont tarsolyában. A Horizont karácsonyi kiadása a Morning Joe alapjaira helyezve. A Winter Joe több fűszert is kapott, többek között fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és csillagánizst.

VÁSÁRLÁS

Glühck

A Fehér Nyúl elképzelése a sörös forraltborról. A Glühck egy forraltbor inspirálta savanyított, gyümölcsös sör, ami már a karácsonyi hangulatot fokozza.

VÁSÁRLÁS

Jingle Nuts

Még egy Fehér Nyúl sör a listán, ami talán a legizgalmasabb és legharmonikusabb a felhozatalból. A Jingle Nuts egy palackba zárt zserbó, ami méltó az ünnepi asztalhoz! A közel 10%-os imperial pastry porter csak arra vár, hogy leigázhassa az ízlelőbimbóid!

VÁSÁRLÁS

Pine & Glory

Végre nem egy sötét, desszertsör. Mondhatni üdítő a karácsonyi sörök között, már ha szeretitek, ha fenyő van a sörötökben. West Coast IPA alapra helyezték az egyik karácsonyi sört a Nyúl üregéből. A Pine and Gloryba ezüstfenyő került, ami egy száraz, gyantás, kesernyés, de mégis könnyen iható sört eredményezett.

VÁSÁRLÁS

Karát No. 1

A Karát No. 1 az Ugar Brewery karácsonyi speckó kiadású söre. Egy olyan imperial stout, amit kakaóhéj törettel együtt cefréztek, majd erjedés után aszalt szilva pürével és vaníliával turbóztak. Már csak egy piros masni hiányzik a 0,75-ös üvegről, ha egyáltalán eljut a fa alá és rá nem mentek.

VÁSÁRLÁS

+1 Esthajnal ‘21 díszdoboz

Valójában ez már kicsit a következő cikkre utal, amiben az ideális sörös ajándékokat szedjük össze. Azonban úgy gondoljuk, hogy ez még ide is elfér, hiszen két Esthajnal ’21 és egy logózott talpas kehely díszdobozba zárva elég jó deal.

VÁSÁRLÁS

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel