Main Area

107 - TESZT

Fehér Nyúl
Sörfajta Imperial IPA
Szín borostyán
ABV 8,3%
IBU 86
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Ha észreveszitek, hogy a mellettetek lakó nem lapítja össze a PET-palackot, mielőtt a szelektívbe teszi, ha túl hangos a buli a felső szomszédban, ha megzavarja nyugalmatok a lentről jövő fúrás, semmiképpen ne próbáljátok velük megbeszélni! Csak nézzetek a kezetekben lévő sörösdobozra, és hívjátok a rajta lévő számot!

Ennek a sörünknek a Clash Police On My Back című száma lett a soundtrack-je. Miért? Ugorj be hozzánk és elmeséljük. Imádni fogod! Azt is.

TESZT

„Viszonylag újkeletű amerikai sörtípus, a mai amerikai kézműves sörfőzdék trendjét visszatükrözve: a határokat keresik és kielégítik a komlórajongók egyre intenzívebb ízt kereső táborát. Az „Imperial” jelző önkényes, egyszerűen az erősebb verziót jelzi, mint „dupla”, „extra”, „extrém”, vagy bármi ilyen jelzőt behelyettesíthetünk.”

Megjelenés: Kellemes borostyán szín, amely vékony, de tartós habréteggel párosul.

Illat: Frissítő, trópusi és citrusos, enyhe barackosággal. A komló dominál szinte végig, de a malátás édesség is jelen van a háttérben.

Íz: A korty eleje még édeskés, de kellően komlós, majd a végén átvált egy gyümölcsösebb, trópusi jellegbe, ahol már a keserűség is jobban kikerekedik.

Összbenyomás: Már az illatából sejteni lehet, hogy ez nem egy egyszerű tétel, mivel a komló brutálisan jön belőle. Ennek ellenére hiába a 8,3% alkoholtartalom, szinte meg sem érzi az ember (legalábbis egy darabig) annyira csúszik. A komlóválasztás (Azacca, Citra, Mosaic, Simcoe) telitalálat lett és ez már az illatából is érezhető, de ugyan így az ízében is visszaköszön. Szerintem a barackos és virágos jegyek vannak igazán előtérben. Kellemesen keserű érzetet ad, ami jól párosul a malátás édességgel. Összességében nálam beleesett az egyik korty után a másikat kategóriába, annyira jónak érzem az összhangot ebben a sörben. Elő a telefonokat és tárcsázzatok, de ne a 107 legyen beütve, inkább a nyúl üregéből kérjetek párat ebből a sörből, abszolút ajánlott kategória!

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel