Main Area

327-139/DC-3 - TESZT

FŰTŐHÁZ SÖRFŐZDE
Sörfajta Stout
Szín Fekete
ABV 6.7
IBU 38
Kiszerelés Csapolt, Üveg - 0,33 l

3 fajta komló és 7 fajta maláta felhasználásával készült stout, amely 2017-ben, a Lexington Commonwealth Cup-on bronzérmet, szintén 2017-ben, a Dublin Craft Beer Cup-on aranyérmet, majd 2018-ban, a dublini versenyen bronzérmet vihetett haza.

A 327-139 név eredete:"Édesapám mozdonyvezető volt, 1954-ben ezzel a pályaszámú mozdonnyal nyert országos mozdonyszépségversenyt. A névadó jellemzője a kortalan elegancia, a söré, a bársonyos sötétség."

A DC-3 név eredete:"A repülőgépekről elnevezett sörök csak a Liszt Ferenc repülőtér bud:vip várójában érhetők el, csak azoknak, akik befizetik a vip díjat. Ott, és csak ott fogyaszthatók, igaz itt korlátlan a mennyiség, ez az all inclusive szolgáltatás része. Fontos az exclusivitás, hogy ezek a sörök a világon csak itt fogyaszthatók. Ezt a várót használják az országba érkező filmsztárok, milliárdosok..."

Teszt

Ha mozdonyokra gondolok, valahogy sosem a modern elektromos gépek jutnak eszembe. Bár a MÁV-os kalandjaim során mindig ezekkel találkozom, a mozdony szó nálam még mindig a klasszikus, elegáns gőzmozdonyokat fedi, melyek koruk csodájának számítottak. Szerencsére a FŰTŐHÁZ is úgy gondolta, nem lehet vonatokról beszélni úgy, hogy ezek a szépségek kimaradnak, így jött létre az érdekes háttértörténettel felruházott, bár némileg nehezen megjegyezhető nevű 327-139. Mivel pedig a főzdében a stílusérzéknek sincsenek híján, a füstös modellt rögtön egy füstös stouthoz társították.

Fekete ital, bár füstfelhőt nem ereget, közepes habja és füstös, enyhén savanykás illata mégis megidézi az égő szén hangulatát. Egy korty és máris meggyőződhetünk arról, hogy a korom nem csak az orrnak jut. Az ízben ugyancsak ott a pörkölt maláta jellegzetes ismertetőjegye, a savanykás befejezés, a kávé, na meg egy enyhe komló íz. A sör hosszan kitart, közepesen testes, és nyersen őszinte, pont mint a régi éra mozdonyai.

Egy szikár stoutot kapunk, ha a FŰTŐHÁZ egyetlen fekete sörét választjuk, amiben sem a füsttel, sem az ízzel nem spóroltak. A sör, névadójához hasonlóan az old school, tradicionális vonalat képviseli, talán épp ezért könnyű vele megbarátkozni és bármikor jól esik.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel