Main Area

6 film bezártság idejére, ha már unod a kocsmátlanságot

Nem egyedül vagyok azzal a felismeréssel, hogy meglepően sok időm szabadult fel azáltal, hogy este 8 után nem lehetek az utcán. Úgyhogy itt az ideje annak, hogy bepótoljátok a sörkultúrális filmes lemaradásotokat!

Rengeteg olyan sörös film kering az interneten és a streaming szolgáltatóknál, amikről sokan nem is tudnak, mert nincsenek különösebben promózva. Nem olyan alkotásokra kell gondolni, amik akár az IMDB értékeléseikkel vagy a tonnányi elnyert díjjal emelkednének ki a többi film közül, hanem inkább olyan darabokra, amik célzottan nekünk, sörösöknek jelentenek szórakozást. Nézzük is miket érdemes újra elővenni vagy bepótolni!

Sörgyári Capriccio

Nem is lehetne mással kezdeni a sörös filmek sorát, mint Bohumil Hrabal azonos című regényéből készült filmmel, amit Jiří Menzel rendezett. Az 1980-ban készült film gyakorlatilag az első fecske volt és egy olyan országban játszódik, ami a mai napig a sörgyártás egyik fellegvára.

Beer Wars

Egy olyan alkotás, ami nem feltétlenül a könnyen emészthető kategória, hanem inkább a tényfeltáró fajta. Valójában ez nem is egy film, hanem inkább amolyan Michael Moore féle tényfeltáró doku, amiben a nagyüzem és a kisüzem közötti különbséget mutatják be.

Beerfest

Személy szerint nekem ez az egyik egyáltalán nem ismert kedvencem. Többször láttam, mint elsőre gondoltam, hogy meg fogom nézni és sosem okozott csalódást. Amerikai és német szemszögből figurázzák ki a sörös témakört, parádés szitukkal és olyan kocsmajátékokkal, amiket senki sem ismert. Tényleg kötelező darab!

The World’s End

Ha az Old Schoolban megvan a „nehezen felnövés” motívuma, akkor ez az a köbön. Viszont mivel az egész sörös vonatkozásunk és írói vénánk még anno 10+ éve a kocsmatúrákból indult számunkra ze extra élményt nyújt. Simon Pegg és Nick Frost hozzák a tőlük már megszokott angolhumor blődséget!

Brews Brothers

Nem is jöhetett volna jobbkor a premierje ennek a Netflix sorozatnak, mint karantén idején. Igazi hardcore sörgeek sorozatnak ígérkezik, ami a jelenlegi craft sör életet dolgozza fel, vígjátékos, sorozatos formában. Tipikusan leülsz reggel és addig nézed, amíg vége nincs valószínűleg, de még én sem jutottam el idáig!

Oktoberfest – Beer & Blood

Az Oktoberfestet nem nagyon kell egy sörös arcnak sem bemutatni, a film címe nem is rejt zsákbamacskát. Azonban az annyira nem ígér nagy sztorit, ahogy csak szimplán nézzük az embereket inni, ezért ők kicsit csavartak a szituáción. Egész pontosan egy izgalmas és szövevényes körítést adnak a témának, amolyan 21. századi stílusban.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel