Main Area

7 tipp, hogy ne a koronavírus malmára hajtsd a vizet, hanem a hazai söréletére!

Már pár hete eléggé felforgatja a napi életünket a koronavírus miatt kialakult helyzet, de úgy gondolom, ha ezt a pár alapvető dolgot betartjuk, akkor mi megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a vírus terjedését csökkentsük és egyszerre a hazai söréletet is támogassuk!

Már több mint 1 hét telt el azóta, hogy mindenkit házon belülre parancsolt nem csak a társadalom, hanem a kormány is. Bár kijárhatunk és élhetjük az életünket ugyanúgy, mint eddig de másokra is tekintettel kell lennünk, ezért érdemes az alábbi szabályokat betartani és alkalmazni a sörözési szokásainkra is!

1. Hagyjuk most a kocsmázást, majd bepótoljuk

Nem azzal fogtok hozzátenni a hazai sörélet fennmaradásáért, ha nyitvatartási idöben bementek és megisztok 1-1 sört (bár ez nagyon cool gesztus), hanem azzal, ha otthon maradtok és inkább rendeltek sört, a fizikai kontaktust minimalizálva.

2. Segítsük a kocsmákat!

A kedvenc kocsmáink, craft sörös helyeink a forgalmukat többnyire a késő délutáni, esti órákban szedik össze. Most viszont, hogy 15 órakor be kell zárnia mindegyiknek sajnos elesnek ettől a bevételtől. Több hely is lecsapolja a már megbontott hordós söröket és jó áraon haza lehet vinni őket. Tájékozódjatok a #mentsükmegasöréletet csoportban az aktuális lehetőségekről és támogassátok a kedvenc helyeteket azzal, hogy onnan szerzitek be a sört és reméljük, hogy a helyzet után is még ki tudnak nyitni!

3. A webshopok a következő állomás

A megszokott webshopokat, sörbeszerzési opciókat most kicsit jobban igénybe veszi mindenki, hiszen ezt a szegmenst nem annyira érinti a délutáni korai zárás. Viszont érdemes kis kutatómunkát végezni, mert olyan sörfőzdés vagy egyéb sörös webshopok is feltűntek a semmiből, amik eddig nem voltak és a helyzetre való tekintettel gyorsan reagáltak a helyzetre. Őket is próbáljuk összeszedni a #mentsükmegasöréletet csoportban, nézzétek meg az ő kínálatukat is.

4. Ne a nagy boltokban vegyél sört!

Mi alapvetően a szabad piac hívei vagyunk, de jelen helyzetben mi is arra bíztatunk mindenkit, hogy ne a hiper-szuperben vásároljon, hanem a fentebb említett módokon vásároljon sört. Egyszerűen csak azért, mert azok közvetlenül hozzájuk jutnak el, nincsen lesarcolva. Arról már nem is beszélve, hogy minőségi sört kap az ember a bolti ár töredékéért!

5. A csoportos sörkóstolás most nem menő

Annyiféle sör van és némelyik tétel olyan drága, hogy a sörgeek világban kialakult „kóstolóesemények” gyakorlatilag mindennapossá váltak. Viszont most ez nem a legjobb lépés. Vagy toljátok el a kóstoló időpontját vagy kóstoljatok „távolról”. Nem éri meg kockáztatni, egy sör sem ér annyit (na jó, talán van olyan sör, de inkább ne tedd).

6. Fogjunk össze, mert egységben az erő

A legjobb módszer, amivel mindannyian (fogyasztók, sörfőzdék, kocsmák) túlélhetjük ezt az helyzetet az nem más, mint az összefogás. Ezért hoztuk létre a #mentsükmegasöréletet csoportot, ahol a fogyasztókat szeretnénk összekapcsolni a sörfőzdékkel és a kocsmákkal, hogy közvetlenül tőlük tudjon mindenki rendelni és ne legyenek plusz költségek egyik félnek sem. Csatlakozzatok és osszátok meg a csoportot, hogy minél többen legyünk a hazai virágzó sörélet megmentésén!

CSATLAKOZZATOK A #MENTSÜKMEGASÖRÉLETET CSOPORTHOZ

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel