Main Area

99 Hop Cones - TESZT

Reketye
Sörfajta New England IPA
Szín Baracksárga
ABV 5,5%
IBU 50
Kiszerelés Doboz - 0,44 l

Sörfőzde leírása a sörről

A NEIPA-k királya. Aki NEIPA-t főz, az is király. Ebből már magatok is levezethetitek a lényeget. De mi kicsit másképp csináljuk. Sokkal keserűbb, mint amire elsőre számítasz és testesebb is. Egy átláthatatlan sűrűségű komlóbomba. Csak tűzszerészeknek!

TESZT

Ez a 4 féle komlóból (Amarillo, Citra, Idaho 7, Mistral) készült NEIPA egy igazi komlóbomba a Reketyétől, de nem a megszokott módon. Kóstoljuk is meg!

A NEIPA-kban az ízük mellett a kinézetüket is imádom: egyszerűen baromi jól mutatnak a képeken, pláne, ha valami fasza poharat választunk hozzá. Erre a 99 Hop Cones-ra egy szavam sem lehet, mert tökéletesen néz ki: sűrű, átláthatatlan őszibaracklé, tartós, vastag, fehér habbal. Illatra is rabul rejt, nem hiába a 4 féle komló. Ízre viszont nem egy klasszik NEIPA, azaz nem egy könnyed, gyümölcsös ízvilággal rendelkező sör. A megszokotthoz képest jóval keserűbb, és testesebb. Azért ott van a háttérben a gyümölcsös ízjegy, de az előtérben a keserűség van. Ennek ellenére egy kellemes sör, melyet pikk-pakk elfogyaszt az ember, pláne, ha kint a szabadban van.

A keserű fanoknak egyértelműen kötelező kipróbálni, de alapból a haladó sörfanoknak ajánlom ezt a sört.

 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel