Main Area

A hét sörfőzdéje – Vaskakas Sörfőzde

Kis szusszanás után újra itt a hét sörfőzdéje rovatunk, ahol most Győrújbarát sörmesterei mutatkoznak be.

Ha valaki figyelmesen követi a sörös eseményeket fővárosunkon kívül is, annak ismerősen csenghet a Vaskakas név, hiszen a 2016-ban alapított főzdében rendszeresek a nyílt napok. De persze nem csak ez a Vaskakas védjegye: a főzde igencsak szeret olyan stílusokban alkotni, amik méltatlanul kimaradnak az új hullám fő csapásirányából, legyen szó az angol eredetű bitterről, a német barna búzáról vagy a belga dubbelről. Persze a választékában azért ott figyel a megszokott IPA és APA is, mindezek pedig olyan címkével, amik önmagukban is megállnák a helyüket bárkinek a falán.

A főzde legnagyobb hírnévvel rendelkező söre talán az utóbbi kategóriát erősítő American Hop Dog lett, amely elvitte a frissen alapított CEBA 2018-as nagydíját, de újabban egy friss komlós IPA-val is figyelmet követelt magának, sőt nem rég érkezett meg új sörük is, a Porter.

Ezek alapján mi mindenképpen elég érdekesnek találtuk a vidéki főzdét ahhoz, hogy a hét sörfőzdéje legyen. Ha Te is így gondolod, ERRE még több infót találsz a Vaskakasról, elérhetőségéről, díjairól és persze söreiről.

Ha pedig az érdekelne, melyik Kakas-főzet való leginkább neked, a héten érdemes a következő teszteket végigolvasni:

Persze nem karácsony környékén nem akarunk önzőek lenni, így teszünk róla, hogy ne csak mi, hanem egy szerencsés nyertes is megkóstolhassa, mit tudnak a Vaskakas sörei. Ehhez nem is kell mást tenned, csak válaszolni egy kérdésre és bízni Fortunában.

Ismerd meg a Vaskakas Sörfőzde söreit és nyerj!

Melyik Vaskakas sört ihlette egy szobor?


Elolvastam és elfogadom a játékszabályzatot!

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel