Main Area

A jóáras elviteles sör is begyűrűzött a kocsmákba

Elviteles sört már elég sok helyen lehet beszerezni, hiszen sörös webshopok és fizikálisan létező sörszaküzletek is akadnak szép számmal. Most viszont egy másfajta koncepciót teszteltünk, a Beerboxot.

Nem is olyan régen indult el a Beerbox kezdeményezés, aminek a keretein belül jóárasítva lehet hozzájutni 70 féle sörhöz, amiknek a többsége nem magyar eredetű, hanem külföldi termék. Túlnyomó többségben a cseh és német vonal uralkodik, de van lengyel kisüzemi sör is a kínálatban, illetve nem maradhatnak ki a magyar slágertermékek sem.

A koncepció lényegét korábban már leírtuk, de röviden arról van szó, hogy különböző vendéglátóhelyek (nevezzük őket kocsmának) csatlakozhatnak Beerbox Pontként, ahol elérhetőek lesznek üveges sörök ahhoz mérten, hogy melyik kategóriába csatlakozott be a kocsma. Ezt mentem el tesztelni a gyakorlatban is és azért van még mit finomítani rajta.

Lépésről lépésre

1. lépés: Keresés

Manapság már minden egy internetes kereséssel kezdődik, itt sem volt ez másképpen. Meg akartam nézni, hogy mit és hol fogok tudni beszerezni. Felcsattogtam a www.beerbox.hu oldalra és kezdésnek megnéztem a kínálatot és a Beerbox pontokat.

2. lépés: Válogatás

A kínálatnál érdemes rögtön a Kategóriák menüpontba menni, mert így látod rögtön, hogy a kiszemelt sör melyik kategóriába esik, tehát hogy melyik Beerbox Pont kínálatában fogod megtalálni.

3. lépés: Beerbox Pont kiválasztása

Ha megtaláltuk a kiszemelt sört/söröket, akkor a Beerbox Pontok menüpontba kell navigálni, ahol van térképes kereső is, de a térkép alatt listázva is megtaláljuk az összes résztvevő kocsmát. A kocsma neve és címe alatt szerepel, hogy melyik kategória kínálata érhető el ott.

4. lépés: A tettek mezeje

Ha megvan minden infó, akkor már nincs is más dolgunk, mint elmenni a hozzánk legközelebb eső Beerbox Pontba és megvenni a söröket!

Bevetésen

Hozzám a One Beer esett a legközelebb és mivel alapból is jártam már ott párszor, így kíváncsi voltam mit kezdenek a kérdéssel, hogy én Beerbox söröket kérek. Szombat délután 4 körül megérkeztem, gyanútlanul kértem egy pohár sört és a sört szürcsölve előhozakodtam a farbával. Szeretnék Beerbox sört venni. A pultos nem lepődött meg a kérdésen, nem jött zavarba, rögtön vágta miről van szó. Azért naívan megkérdeztem, hogy van-e valami prospektus, amiben megnézhetem az elérhető söröket, de erre csak annyi választ kaptam, hogy megnyitotta a gépen a tételek listáját és elkezdte felolvasni nekem a listát. Úgy gondolom ezzel nem lenne gond, ha minden sört csípőből ismernék és a neve alapján tudnám, hogy mégis melyik micsoda. Így viszont inkább csak kínos 20 másodperc volt, amíg hallgattam a felsorolást. Természetesen ez mindegy is volt valójában, mert pontosan tudtam mit szeretnék, már előre tájékozódtam. Kértem is egy Stu Mostow Slamander AIPA-t és két Primator Antonin-t. Fizettem és aztán eltűnt hősünk, mert fel kellett mennie a raktárba a sörökért. Elraktam a söröket és távoztam. Teljesen fájdalommentes volt a procedúra és olcsóért hozzájutottam egy lengyel kisüzemihez.

Tanácsok

A fentiekből leszűrhető, hogy tényleg pofon egyszerű beszerezni a Beerbox söröket, de azért némi rákészülés szükséges, hogy tényleg minden gyorsan és problémamentesen menjen.

1. Nézzétek meg előre, hogy melyik kategória sörei, melyik Beerbox Pontokon érhetőek el

2. Válasszátok ki a söröket, amiket meg szeretnétek venni és írjátok fel őket

3. Tájékozódjatok előre, hogy mivel lehet fizetni az adott egységben, mert nem mindenhol van kártyás fizetésre lehetőség, csak készpénz

4. Készüljetek valami hordtáskával, mert szatyor vagy hatos kartondoboz nincs

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel