Main Area

A kerti sütögetések sztárja

A napsütötte hétvégék egyet jelentenek a bográcsozással és a kerti sütögetésekkel. Ez pedig egyenes utat jelent a kerti sörözésekhez, amihez most egy menő társat is be lehet szerezni!

Nem újdonság már, hogy lehet sörcsapoló berendezéseket szerezni otthoni felhasználásra, amik kompakt méret mellett azt ígérik, hogy a csapolt sör élményét adják vissza nekünk. Természetesen a házi sörfőzők ezt megoldják egyéb segítsgé nélkül is valószínűleg, de az olyan földi halandók, mint én is például, azért örülnénk egy ilyen kiegészítőnek a konyhapulton. A Krups hozta most (is) el a legújabb agymenést, a THE SUB névre hallgató sörcsapot.

Az alapvetően kávégépekről (legalábbis nekem) ismert Krups már nem először csinál otthoni felhasználásra sörcsapot, hiszen a Beertender névre hallgató, ténylegesen egy kávéfőzőre hasonlító eszköz már egyszer megpróbálta meghonosítani a koncepciót. Nem sok sikerrel.

Első ránézésre a THE SUB egy független kezdeményezésnek tűnik, de kicsit közelebbről megnézve elég gyorsan leesik, hogy a Heinekennek valami köze lehet ehhez, mert amellett, hogy Heineken korsókat is árulnak az oldalon, a töltetek többsége (kb 75%-a) Heineken érdekeltség. Szerencsére azonban nem állt meg a tudomány ennyiben, hogy csak egy sörgyár termékeit lehet megvenni hozzá, hiszen a NorthBrewing, Lagunitas vagy akár a Fourpure söreit is be lehet szerezni hozzá, ami bizakodásra adhat okot.

 

A sörcsap kifejezetten ergonómikus lett, de mondhatnám akár azt is, hogy trendi, mert ténylegesen megpróbáltak egy söröshordó alakot összehozni. Háromféle kivitelben készült: van egy kompakt verzió, ami gyakorlatilag az alapeszköz. Vannak ennek nagyobb, színesebb változatai (piros, fekete, szürke) és van egy Heineken verzió, ami egy alumínium hordóra hasonlít és valóban alumíniumból van a műanyag társaktól eltérően. A mérettől függetlenül mindegyik sörcsap egy 2 literes töltetet tud befogadni, amit kb 2 hétig tud frissen, 2 fokon tárolni.

Árban nem mondanám, hogy olcsó mulatság lenne, mert 79-129 font (29-47 ezer forint) között mozognak árban attól függően, hogy mennyire designos verziót szeretnénk magunknak, viszont tuti, hogy ez nagy parti kedvenc lenne. Nem utolsó sorban a töltetek (TORP) nem kerülnek olyan vészes összegbe hozzá, mert 3 ezer forintért már lehet jó portékát kapni hozzá (Birra Moretti Baffo d'Oro), de 5 ezer környékén már jöhetnek a North Brewing és Lagunitas sörök is, amik 3,7-es értékelés környékén mozognak Untappd-en is.

Összességében egy király cuccnak tűnik, ami nem csak, hogy a csapolt sört hozhatja el otthonra, de még jól is néz ki mellé. Ha szeretnétek valami menő dologgal kiegészíteni a kerti sütögető szettet, akkor megtaláltátok.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel