Main Area

A kifordított Guinness esete

Sok mindent láttunk már, de most megint olyanba futottunk bele, amire nem számítottunk. A Guinnesst szinte mindenki ismeri. Most képzeljétek el, hogy ugyanez az ikonikusan fekete sör valójában fehér!

A White Stout kifejezés alapvetően nem egy újdonság, hiszen már hazai sörfőzde is csinált ilyet kollaborációban, ami a White Stag néven futott és a Fehér Nyúl prezentálta. Azonban ennek világos színe volt, kb a pale ale-re hasonlított és ténylegesen stoutos, csokis-kávés íze volt jóval kisebb alkoholszázalékkal.

A liverpooli Team Toxic viszont olyat tett le az asztalra, amire nem számított senki. A white stout/albínó stout vonalat egy teljesen új szintre emelték a Sinistral White Stout-al, ami egy klasszik Guinness annyi különbséggel, hogy maga a sör fehér és a habja fekete!!!

 
 
 
View this post on Instagram

Thanks to @unilad for the right-up on our reverse stout! Fame at last ???????? #whitestout #unilad #reversestout #sinistral

A post shared by The Team Toxic (@teamtoxicbeers) on

Az ötlet Sue Hayward és Gazza Prescott nevéhez kötődik, akiknek elege lett abból, hogy minden white stout úgy néz ki, mint egy pale ale. Nem kevesebb, mint 5 évükbe telt összehozni a tökéletes „fordított-Guinness”-t és a csapolása még mindig nem egy egyszerű dolog. Azt nem árulják el, hogy mitől lesz fekete a habja, de állítólag teljesen vegán a sör és ezzel ki is zárták a tinthal tintáját a színezékek közül.

Nagyon rányúlnánk erre a sörre!

Forrás: Unilad

Kép forrása: Beeradvocate

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel