Main Area

A környezettudatosság megCoronazása

Nagyon aktuális és trendi téma mostanában a környezetvédelem és a környezettudatosság. A sörgyártók sem akarnak lemaradni a témát illetően, most éppen a Corona/Coronita gurított nagyot!

Egyre többen ismerik fel a problémát, amit a csomagolások rejtenek a környezetre nézve. Elég csak a Heineken lebomló poharaira gondolni vagy a fesztiválokon bevezetésre került repoharakra, amikkel csökkenteni lehet a hulladék mennyiségét. A Corona mexikói részlege most emelte a tétet, a hatos pakkoknál már megszokott műanyag hordozó gyűrűket cserélte le elég menő módon.

Egész pontosan azt csinálták, hogy nem használnak semmilyen extra anyagot a csomagoláshoz, hogy összerakják a hatos kiszerelést, hanem a dobozokat lehet egymásba csavarni és így szállítani őket. Ez azt jelenti, hogy egy magas söroszlopot cipelhetünk magunkkal minden extra csomagolás nélkül. Nem is spirázták túl a névadást, egyszerűen Fit Pack névre keresztelték a koncepciót. Nem csak hatos kiszerelésben lehet megvenni ezeket, hanem akár két dobozt is egymásba lehet csavarni, de elviekben egészen 10 dobozos oszlopot is lehet csinálni.

Ami pluszban értékelendő gesztus a Coronatól, hogy nem akarják megtartani maguknak a sörös dobozok terveit, hanem elérhetővé teszik a többi gyártó számára is, hogy forradalmasíthassák és ezáltal száműzhessék a műanyag gyűrűket a piacról. Egyelőre egyébként csak a mexikói területen lesz elérhető, de a többi országra is szeretnék ezt kiterjeszteni. Ha éppenséggel Mexikó környékén jártok hozhatnátok pár dobozzal belőle!

Corona Fit Packs from Leo Burnett México on Vimeo.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel