Main Area

A Lidl sörakciói a totális otthoni teraszozásra vannak tervezve

Már megszokhattuk, hogy egyre-másra sörakciókat hirdetnek a boltok és azt kijelenthetjük, hogy a Lidl az élen jár a kisüzemi sörökkel kapcsolatban. Most hétfőtől megint próbálnak rámenni a pénztárcánkra!

A Lidl gyakorlatilag semmi újat nem mond a sörakciók terén, de a szokásos szortiment is tökéletesen alkalmas arra, hogy a sörarcokat magához vonzza. Hétfőtől megint a már bevált formulához nyúlnak és hazai kisüzemi, illetve leginkább belga sörökkel próbálják elvinni a pénzünket. De mégis mit érdemes venni a kínálatból? Azt is megmondom!

A hazai kínálatban nincs újdonság, bár vannak új szereplők. A Hoptop Green Zone és a Tropical Swinger Club mindig elfér a hútőben, főleg hogy 5-600 forint között lesz egy üveg. A magyar vonalat tartva még a Szent András Sörfőzde Laza Morálja az, amire érdemes rámenni, 500 forintért ajándék, már be lehet tárazni a kerti sütögetésekhez!

A nemzetközi vonalnál erős angol ráhatás van, ugyanis a The Crafty Brewing Company (amit úgy egyébként Rye River Brewing Company-nak hívnak) prezentálja magát 3 sörrel, ami amolyan futottak még. Az Abbaye de Vauclair Imperiale pedig egy teljesen más téma, az mindig megérős.

És aztán jönnek a nagyágyúk! Mondanám, hogy a Király lager az, de azért sejthető, hogy annyira azért mégsem. Visszatért a Pyynikin Pacific Pale Ale, ami egy elég erős tétel, 699 forintért meg kifejezetten kötelező! A finn Pyynikin főzdéből érkezik hozzánk a Pacific Pale Ale, amiről azt érdemes tudni, hogy nem éppen kis hobbiprojekt sörfőzdéről van szó, 2019-ben már 2,1 millió liter sört főztek le! Egy próbát mindenképpen megér, mert tényleg nem minden nap fogjuk tudni ilyen áron beszerezni (vagy egyáltalán beszerezni) és a négy komlót elnézve (Chinook, Cascade, Galaxy, Motueka) egy abszolút megadó ivósörnek ígérkezik. A Brewdog Punk IPA meg amolyan futottak még kategória, ha éppen jó főzetet kap el belőle az ember, akkor a 749-os ár teljesen reális. Ezen az oldalon kapott még helyet a Mad Scientist Mango Bay is, amit szerintem senkinek semnem kell bemutatni, azonban 899 forintért ne mitt fogjuk megvenni. (korábban egyébként, 2020. Júliusában még csak 649 forintért adták a Lidl-ben az üveges verziót).

Végül, de abszolút nem utolsó sorban maradt a belga részleg (a sörművek pakkot kihagyom a felsorolásból érthető okok miatt), amibe a Piraat alapsöre került be és a Gulden Draak Quadruple-je. Nekem mindkettő nagyon közel áll a szívemhez, mert ezek tényleg belga sörök, azok közül is a jobb fajtából.

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel