Main Area

A negyedik Belvárosi Sörfesztivált még 2020 sem nyomja le!

Az év első felében gyakorlatilag minden sörfesztivált le kellett mondani biztonsági okokból, de szerencsére az év egyik legnagyobb budapesti sörfesztjét sikerül megrendezni. Szeptember 1-6. között jön a 4. Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren!

A sörfesztiválokra (és amúgy a fesztiválokra is) eléggé rájárt a rúd 2020-ban, mivel pont a legnagyobb csúcsidőben volt a vírushelyzet világszerte és ezért nem is nagyon volt lehetőség nagyobb feszteket szervezni. De szerencsére nem teljesen halott ez az év, ráadásul az egyik legnagyobb hazai sörfesztet is sikerül megrendezniük, a Belvárosi Sörfesztet (a tavalyi hepajról ITT írtunk)!

A korábbi évekhez képest a szervezők még nagyobb figyelmet fordítanak a higiéniára, mert az ördög nem alszik és ők fel akarnak készülni mindenre. Külön kérik a résztvevőket is, hogy segítsenek ezek betartásában. Nem kérnek többet annál, mint amivel mindenhol máshol találkozunk: kézfertőtlenítés, egymás közötti távolság tartása, poharak tisztántartása és a maszk használata. Mindezek betartásához a szervezők kézfertőtlenítő és pohárfertőtlenítő pontokat biztosítanak, továbbá arra kérik a résztvevőket, hogy mindenki a saját poharából fogyassza el sörét.

A rendezvény a korábbi évekhez hasonlóan ingyenes lesz, azonban a sörök fogyasztása ahhoz van kötve, hogy a sörfeszt hivatalos, logózott poharába kell a nedűt kérni. Idén háromgféle pohár közül lehet majd választani:

Craft Master One és Craft Master Two

A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig szép habkoronát varázsol sörünk tetejére. Az alsó törés a hab tartósságát növeli. Komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, például APA, IPA típusú főzetekhez ajánlottak.

Ára: 1999 Ft

Craft Master Bowl

Egy rendkívül elegáns, tulipán alakú söröspohár, profi sörkóstolók által tervezve. A pohár széles alsó részében szabadon áramolhat a sör, amely segít abban, hogy a felső, összeszűkülő szájon keresztül minél több aromát, koncentráltan érezhessen a fogyasztó.

Ára: 2699 Ft

Egyébként most érdemes már minél korábban kilátogatni a fesztiválra, mert az első két napon a poharat vásárlók kapnak egy ajándék sörre felhasználható kupont is, de érdemes sietni, mert az akció csak a készlet erejéig tart!

Viszont az egyik legfontosabb (ha nem a legfontosabb) egy sörfesztiválnál, hogy mégis milyen sörök közül lehet majd választani! Az előző évekből kiindulva nem lesz ok a panaszra, mivel bár elég sok nagyüzemi szokta képviseltetni magát a kiállítók között, de emellett majdnem minden kisüzemi sörfőzde sörei is jelen lesznek valamilyen formában a fesztiválon!

CSEKKOLJÁTOK A TELJES SÖRLISTÁT

Nyitvatartás

Kedd: 11:30 - 00:00

Szerda: 11:30 - 00:00

Csütörtök: 11:30 - 02:00

Péntek: 11:30 - 02:00

Szombat: 11:30 - 02:00

Vasárnap: 11:30 - 00:00

Térkép

Kattintsatok nagyobb képért

Bővebb és friss infókat a sörfeszt FB eseményében és a weboldalán találhattok!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel