Main Area

A nyári sláger - Party hordó

Nyakunkon a nyár, sőt, már erőteljesen kopogtat, így elérkezett a kerti sütögetések ideje! Ízletes grillkolbászok, ínycsiklandó pácolt húsok, omladozó grillsajtok, zamatos zöldségek. Kihagytam volna valamit a felsorolásból? Igen, a sört! Az idei nyár slágere lehet ez a party hordó!

Sokatoknak már ismerős lehet a party hordó kifejezés, hiszen a nagy hiperekben több ismert nagyüzemi főzdétől lehet ilyet kapni. Ismerjük is a hátrányukat: gyorsan veszít a frissességéből és az aljából a „zistenért” sem lehet kicsapolni az utolsó korsóra valót. De most imáink meghallgattak és a kisüzem hozta megint a megváltást.

Ez a hordó ugyanúgy 5 literes kiszerelésű, ugyanúgy saját magadnak tudsz csapolni sört, de egy valamiben különbözik: ez a miniKEG rendelkezik beépített Co2 patronnal, és ezzel teljesen meg is változik minden! Ugyanis a szén-dioxid miatt egyrészt folyamatosan friss a sör, másrészt az utolsó cseppet is ki lehet csapolni a hordóból. A Horizontnál letesztelték a srácok, felbontás után 2 héttel is ugyanolyan friss volt a sör, mint az első csapolásnál. A használata pedig pofon egyszerű: gyakorlatilag 3 kart kell meghúzni és azonnal sörcsapoló mester válik belőled!

Ezen a videón meg is nézhetitek, hogyan kell beüzemelni.

Maga a hordó sem melegszik fel hamar, sokáig tartja hidegen az aranyló nedűt, így nem gond, ha a kerti sütögetés közben kint marad az asztalon és nem teszitek vissza a hűtőbe.

Horizont a két legnépszerűbb sörét teszi a miniKEG-be, a Hazy Queen NEIPA-t és a Gentle Bastard IPA-t. A srácok elmondása szerint egy darabig biztosan marad a kínálatban ez a termék, mert eléggé kellendő a webshopjukban és megéri az árát.

Kisüzemi szinten nem a Horizont az egyedüli, aki kínál party hordót. A miskolci Zip’s is ugyanezzel a Co2 rendszerű hordóval szeretné meghódítani a grillpartykat. Náluk 6 féle sör közül lehet választani, és egy picivel olcsóbb, mint a Horizont verziója. Ezen kívül még a HopTop árul party hordóba kiszerelt sört, viszont ők a klasszik, Co2 patron nélkülit használják és 3 sör közül lehet választani, mindhárom más áron van.

Külföldön is egyre több főzde kezdi el használni ezt a fajta hordót, több USA-ban székelő főzde Instáján láttam már ezekről posztot.

Szerintem a Co2 patronnal rendelkező party hordó baromi jó ötlet egy családi/baráti összejövetelre, vagy kerti partiba, bőven megéri egy ilyenre beruházni a sima hordó helyett.

Ha szeretnétek megvásárolni ezeket a party hordókat, az alábbi helyeken tudjátok:

Horizont Gentle Bastard miniKEG

Horizont Hazy Queen miniKEG

Zip's Party Hordó

Hop Top Party Hordó

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel