Main Area

A sör (nem) játék?

Egy sörrajongó barátod lepnéd meg karácsonyra, de már minden komoly főzet és sörös relikvia ott pihen a polcán? Van még egy tippünk!


Képzeld el a következő helyzetet: sörgeek barátaiddal beültök egy pár sörre hétvégén, de iszogatás közben valahogy kifullad a beszédtéma. Ekkor jönne a jól bevált magyar/francia kártya, de a társaságnak már elege van a römiből meg a zsírból. Ilyenkor jönnek kapóra a cikkben összegyűjtött ajándék ötleteink, a sörös témájú társasjátékok. De melyiket kinek ajánljuk?

 

Apátsági sörrajongóknak- Heaven & Ale

A Heaven & Ale (vagy itthon Mennyei Sör) az apátsági szerzetesek sörfőzési szokásait mutatja be egy játékon keresztül. Itt te termeled meg a malátát, a komlót, sőt még a hordót is te választod. A sok lehetőségből látszik, hogy a játék azért elég agyalós, (így csak lassú iszogatások mellé ajánlott) valahogy mégsem mélyül el igazán a sörfőzés folyamatában és a képi világa is inkább rajzfilmes. Hatalmas előny viszont, hogy a Mennyei Sör itthon, magyar nyelven is kapható, így társaival ellentétben elméletileg bárkivel le lehet nyomni egy játszmát.

Ha tehát valaki rákapott a papi gazdálkodásra, a hazai kiadásról az infókat és az árakat itt találja.

 

Vérbeli kraft-huszároknak - Brew Crafters

Persze nem mindenki elégszik meg azzal, hogy a sörfőzés csak komló és maláta kártyák gyűjtögetéséből álljon. Azoknak, akik szerint az az igazi sörös játék, ahol a főzés minden egyes lépését átélhetjük, itt a Brew Crafters. Itt választhatsz főzött sörtípust, építhetsz élesztő labort, sőt ültethetsz saját komlóföldet is: a játék gyakorlatilag minden részletet érint, ami egy főzde vezetésével együtt jár. Bár ez azt is jelenti, hogy a Brew Crafters sem egy tipikus estezáró ivójáték és (egyelőre) csak angol kiadásban elérhető, azoknak, akik komolyan foglalkoznak a sörrel talán ez lehet a legjobb játék, amit valaha kaptak.

Szóval ha szeretnél egy saját főzdét, de nincs rá pár elfekvő milliód, a játékról itt tudsz bővebben tájékozódni.

 

Akik valami egyszerűre vágynak - Hip Hops

Ha régen imádtad az autós kártyákat és most sem vágynál sokkal többre egy sör mellett, érdemes ránézned a Hip Hopsra, ami gyakorlatilag pontosan a retro kártyajáték italos változata. A lapokat a világ országainak különböző főzeteit mutatják be, azok kiadásának évével, keserűség értékével és alkoholtartalmával. A lokálpatriótáknak pedig üzenem: igen, ott van köztük pár hazai sör is.

Akit meggyőzött a sörkártya koncepciója, a további adatokat itt találja meg.

 

Fantasy fanoknak - The Red Dragon Inn sorozat

Érdekelt már, milyen lehet tündékkel és orkokkal nyüzsgő fogadóban kocsmázni? Ha igen, a Vörös Sárkány Fogadó tárt ajtóval vár. A játékban kalandozásban megfáradt hősök egyikét alakítod, aki a munka végeztével már csak inni és hazardírozni akar pár vetélytársával. Persze a versengés innen sem maradhat ki, hiszen a hősök már csak ilyenek: az ugyanis az est nyertese, aki a legkésőbb dől ki a piától. Bár a játék nem csak sörökkel foglalkozik, és az élvezetéhez is elengedhetetlen az angoltudás, mégis ez gyűjteményünk leglazulósabb címe.

Szóval, ha beszereznéd a mesés ivós játék sorozat valamelyik részét, érdemes itt szétnézned.

Forrás: [Borító]

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel