Main Area

A sorozat, ami sosem ér véget

A Dreher újabb taggal bővítette a "komlós" palettát. Ezúttal Mozaik kódnéven fut az új jövevény, de mégis mit takar ez, meddig tart a sorozat?

A Dreher hidegkomlózott sörök körét az új Mozaik Komlós bővíti tovább. Meddig tart majd a sorozat senki sem tudja (nyilván majd megkérdezem). Nyilván komlófajtából akad elég, ha csak ezen múlik, akkor pár évre biztosítva van az állandó újdonság.

A Dreher három évvel ezelőtt lépett a felfedezés útjára: vett egy komlóágyút és nem félt használni! Bevezette az úgynevezett hidegkomlózási technológiát, mellyel sörmesterei a komlók fűszeres aromáját intenzíven, élénken tudják átültetni a sörökbe. Így évről évre új komlókkal és ízhatásokkal kísérleteznek, melynek köszönhetően – kiválasztva a legjobbakat – több új termék került a polcokra. (Hidegkomlós, Nyári Komlós, Amerikai Komlós)

Ezúttal az amerikai Mosaic komlóval készülő variáns került a boltok polcaira. Ezt a komlót a tengerentúli sörfőzdék és hobbi sörfőzők is előszeretettel használják, egy nemesített fajta, amely keresztezi a szülők ellenálló képességét (Nugget) és komplex aromáit (Simcoe). A Mosaic 2012-ben jelent meg kereskedelmi forgalomban és azóta széles körben – többek között Amerikában, Új-Zélandon és Lengyelországban is – elterjedt használata bizonyítja egyedi minőségét.

Nem tudom, hogy azért, mert hogy már kellett valami vérfrissítés a megszokott szortiment mellé vagy alapból is ez a komló jön be a legjobban, de én mostantól ezt fogom keresni a polcokon. Az eddigi csapattagok közé ékelődik be alahogy. A Hidegkomlós rideg, már mindenben fellelhető Citra komlójához képest sokkal gyümölcsösebb érzést kelt. Szokás szerint nem kell komlóorgiára számítani, de meglepően szépen összesimul most az alapsörrel a Mosaic komló.  

További érdekesség, hogy eltűnt az "ízintenzitás" jelzése a dobozról, egyelőre nem tudom miért.

A hivatalos anyagból a véleményezés:

"Az új Dreher Mozaik Komlóst megkóstolva egy karakteres, gyümölcsös íz bontakozik ki, melyek között a citrus, fenyő, áfonya, feketeribizli és levele, zöld levél és kerti gyümölcsös (zöldalma, fehérszőlő, lychee) aromák kavalkádját fedezhetik fel a fogyasztók. A termék fél literes dobozos limitált kiadása már júliusban megvásárolható a boltokban, csapolva pedig a szeptember 2-i DreherFeszten lesz elérhető."

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel