Main Area

A szálloda, ahol a csapból is sör folyik

Minden sörös vágyát váltotta valóra a BrewDog azzal, hogy megnyitotta a világ első sörhoteljét, amit stílusosan DogHouse-nak nevezett el. Vigyázat, itt még a zuhanyzóban is sörhűtő csábít minket!

Forrás: Brewdog

A BrewDog főzde nevét sörös körökben nem nagyon kell magyarázni, mert világszerte ismertek a söreik és még inkább azok a húzásaik, amikkel kicsit a sörön túlra is tekintenek. Egészen pontosan a sörön túl esetében inkább arra kell gondolni, hogy sörfőzésen kívülre is tudnak gondolni és olyan marketing lépéseket csinálnak, aminek gyorsan híre megy a világon. A héten megnyílik kis hazánkban is a franchise pubja, így alapból is aktuálissá vált róluk beszélni.

Forrás: Brewdog

A legújabb őrület, amibe belevágták a fejszéjüket az a sörhotel gondolata és már nem csak gondolnak rá, hanem augusztusban meg is nyitották azt! Sajnos nem egy európai kiruccanásnak szánták a dolgot, mert az USA-ban nyílt meg, mégpedig az Ohio-i Columbus városában.

Amikor egy sörgeek álom valóra válik

A koncepció az volt, hogy végre ne csak látogathassák, hanem aludhassanak is a vendégek egy sörfőzdében. Annyira a főzde része lett a szálloda, hogy a szobákból lehet csekkolni mit csinál éppen a sörfőző. A 32 szobás „kutyaház” minden szobájának szériatartozéka lesz saját sörcsap és a zuhanyzóba épített sörhűtő is!

Forrás: Brewdog

A BrewDog 2017 márciusában jelentette be a DogHouse ötletét, amit teljesen egyedi módon közösségi finanszírozásból szeretett volna megcsinálni. 75 ezer dollár volt a kitűzött cél, de ez olyan gyorsan meglett, hogy végül inkább felemelték a szintet 200 ezer dollárra. Végül még ezt is bőven túllépték, hiszen több mint 300 ezer dollárt gyűjtöttek össze a projektre. Mint minden közösségi finanszírozású megoldásnál, itt is nyilván azt kapták cserébe a támogatók, hogy ők foglalhatták le először a szobákat és nyilván nem is kellett fizetni pár éjszakáért.

The DogHouse Columbus is open! from BrewDog on Vimeo.

Érkezéstől távozásig sörmámor

Törekedtek arra, hogy már az érkezés pillanatától magával ragadjon mindenkit a sörös álom valóra válásának érzése, ugyanis érkezéskor nem recepció fogad, hanem bárpult, ahol egy welcome sörrel várnak, amíg a becsekkolást elvégzik. Mind a 32 szobában vannak beépített sörhűtők, amik az örök kedvencekkel (pl. Punk IPA), szezonális sörökkel és a tulajdonosok által kiválasztott kedvencekkel vannak feltöltve. Gondoltak arra is, hogy még fürdés közben se kelljen sör nélkül maradni, ezért a zuhanyzókba is beépítettek egy sörhűtőt! Itt még mindig nem ér véget a sörözés lehetősége, ugyanis minden szobában van egy sörcsap is, ami opcionálisan használható. Azért opcionális, mert csak akkor tudunk itt is csapolni, ha kiválasztjuk mit szeretnénk csapról inni, hozzáírják a számlánkhoz a hordó sört és azt fogják rákötni a sörcsapunkra.

Forrás: Brewdog

Nem meglepő módon vannak kutyabarát szobák is, és még egy kutyasétáltató park is, ha már ennyire kutyára van kihegyezve minden elnevezés. Vannak trendi közös helységek, ahol a helyi termelők különlegességeit próbálhatják ki. Ezek között kávék és sörös kozmetikumok szerepelnek leginkább.

Összességében elmondhatom, hogy ha ide beszabadulnék, akkor igencsak nehéz lenne kirángatni, mert a szobák is eléggé megkapóan jól néznek ki és hát sörért sem hiszem, hogy ki kellene menni, ha elfogyna a szobában. Az árakat elnézve sem kell semmi extrán durvára számítani, mert ahogy elnéztem 160 és 290 dollár között mozognak az árak éjszakánként attól függően, hogy szobát vagy lakosztályt szeretne valaki. Egy normálisabb 3 csillagos szállodáért is bőven elkérnek ennyit manapság. Foglalni ITT tudtok, ha kedvet kaptatok volna.

Forrás: Brewdog

Ha valaki esetleg olyan szerencsés helyzetben van, hogy meg tudja nézni magának, mert éppen az USA-ban jár, akkor mindenképpen ossza meg az élményeket, szeretnénk kicsit irigykedni.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel