Main Area

A zip’s megálmodta a sörbe oltott dobostortát

A karácsonyi készülődést már megkezdték a sörfőzdék is, de a zip’s szokásához híven megint kimaxolta azt. Dobostortás sört rittyentettek, egy igazi karácsonyi csomagba bújtatva és közös online kóstolással megfejelve!

A miskolci brigád szereti kimaxolni a projektjeit, legyen az új sör, új hely nyitása vagy csak egy átlagos hétköznap. Ezt alapul véve nem is meglepő, hogy egy “ünnepélyes online színpadot” rendeznek a legújabb sörpremierjüknek. Egy igazi klasszikus magyar desszerthez, már-már mondhatni legendához, nyúltak ezúttal, amit dobostortaként ismerhetünk. Ebből született meg a Dobos-desszertsör.

A premierre a már megszokott “all-in” mentalitással készültek rá, de sajnos ez a fránya virus ezt is megvariálta. Egy összművészeti pop-art show-t építgettek, ahol ténylegesen több művészeti ágat csatornáztak be a kiegészített élménytermékbe. Aztán jött a COVID és belerondított a tervekbe. De nem adják fel, ők is az online térhez nyúlnak, mert a fogyasztókkal közösen szeretnék átélni a kóstolás élményét!

Az iható Dobos-desszert, Mihályi Lászlóval közös #gasztrosör projektjük. A zip’s sörfőzőmesterével, Pedro-val együtt gondolkodva választották ki és állították össze az egyedi, élvhalmozó „pastry stout“ fekete sört. Sajátos módon visszakacsint a nemzetközi visszhangú Dobos-desszert élménye, de mégis sörazonos formában. Testes, krémes és közel túlzásokba esően ízgazdag, mégis meditatívan harmonikus. “A Dobos-desszerttel is a nulláról ismerkedő, de azonnal hívővé lett kolumbiai Pedrónk felfokozott ihletésében élete leghosszabb sörreceptjét írta és valósította meg, de erről majd részletesen is mesélünk.”

A sör belsejét letisztázva jött tehát a külcsín és ott is nagy kooperáció eredménye lett a végtermék. Kezdve az alapot jelentő, még kézzel fogható cukrászművészettel (Mihályi Patisserie), folytatva a sörcímkéhez egyedi képet festő miskolci, Seres László alkotásával, Légrádi Gergely író szépirodalmi „üzenetével a palackon“, zenei élményt hozzáadó CimbaliBand egyedi, boldogító Dobos-desszertsör dalával, amelyhez klipet is forgattak és végül konyaművészetként kísérve Csécsei László séf desszert és sör ízvilágára rímelő, saját tapaszával.

A közös kóstoláshoz össze is állítottak egy kóstolócsomagot, amit meg tudtok rendelni és akkor ugyanazt tudjátok kóstolni, mint a miskolciak az élő videóban, mert anélkül csak folyik majd a nyálatok, de nem lesz mit kóstolnotok a videóhoz.

A KÓSTOLÓCSOMAGOT ITT TUDJÁTOK MEGRENDELNI

Figyelem: hogy a szombat esti online bemutatóra ki is érkezzenek a csomagok, csütörtökig meg kell rendelni azokat! Természetesen a lehetőség utána is él, csak akkor már az országos szimultán együttkóstolás nélkül, bús magányotokban kell kóstolni a produktumokat.

Maga a Dobos-desszertsör országosan rendelhető a Zip’s webshopból, viszont a desszertet és a tapast csak a Miskolc-Vác vonalon tudják kiszállítani, beleértve teljes Budapestet is.

Alapjáraton a következő további stratégiai helyszíneket érintik a kiszállítás során:

  • Hatvan
  • Gyöngyös
  • Mezőkövesd
  • Füzesabony
  • Eger
  • Emőd

Ezekben a városokban, ha az ajtótokig szállítva kéritek a csomagokat, akkor azt 1500 Ft/cím kiszállítási díjért tudják teljesíteni. Ha viszont egy köztes felvevőpontban meg tudtok egyezni, akkor ingyenes a desszert-csomag fuvardíja.

Ha esetleg a fenti útvonal nem jó nektek, akkor sem kell csüggednetek, írjatok a zip’s-nek és szerintem meg tudják oldani! Mi már nagyon kíváncsiak vagyunk a kombóra, úgyhogy csatlakozzatok ti is az eseményhez és kóstoljunk együtt szombat este!

FACEBOOK ESEMÉNY

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel