Main Area

A zip’s megoldja, hogy akár karanténból is megismerhesd a sörfőzést!

Amióta ilyen áldatlan állapotok vannak, hogy mindenkinek javasolt ki sem mozdulni otthonról, gyakorlatilag minden az online térbe költözött. Ha már úgyis minden online, akkor miért ne lehetne a sörfőzés is az? Kb ez járhatott a zip’s fejében is, amikor kitalálták a tutit.

6 részes online eseménysorozatot indítanak a miskolciak, amit egy doku sorozatként lehet igazábl felfogni, ami azoknak szól, akik mindig is többet akartak tudni a sörről, és most a háziőrizetben idejük is lett erre.

Másrészt a nulláról érdeklődőket is bevezetik a sörfőzés rejtelmeibe, ha éppen erre vágynának. Egész pontosan a saját szavaikkal, „Ha háziasszonyok sokasága meg tudta tanulni online a kovásznevelést, a folyékony kenyér se riasszon vissza senkit!”

A program során a Jameson Irish Whiskey és a zip's brewhouse leendő közös sörén — a Silky Way tejcukorral erjesztett Milk Stouton — kísérhetitek figyelemmel és gyakorolhatjátok a sörfőzést. Ebben a zip's vezető sörfőzője, a kolumbiai Pedro Reinoso Bernal és Fister Csenge lesz segítségünkre.

Az elméleti órákon a főzni vágyókat is felkészítik mindenre is! Megmutatják, milyen eszközökkel készüljetek és milyen folyamatra, terjedelemre és mennyire koszos konyhára számítsatok, ha belefogtok a digitális sörfőzésbe.

Szerdánként és szombatonként, este 7 órától készüljetek élő bejelentkezésekre! A témák a következőek lesznek:

Április 08., szerda, 19:00 — Bevezetés és a sör rövid története

Április 11., szombat, 19:00 — A sörfőző szett bemutatása, tisztítás és higiénia

Április 15., szerda, 19:00 — A sörfőzés folyamata

Április 18., szombat, 19:00 — Érlelés és csomagolás

Április 22., szerda, 19:00 — Kóstolási tippek, ízhibák és okaik

Április 25., szombat, 10:00 óra — Sörfőzés

Az utolsó napon egy hosszabb, kb. 6 órás etapot fognak tolni, ekkor fogják ugyanis letolni a krémes, fekete Silky Way - Milk Stoutot.

A házi főzetek versenyre is bocsáthatóak egyébként! Aki beküldi a sajátját, automatikusan az új sör márkanagykövete lesz, és kap egy Jameson Originalt és egy Silky Wayt. A szakmai zsűri választotta nyertes pedig kóstolós sörfőzde-látogatást nyer Miskolcra, a zip's brewhouse-ba és Dublinba, a Jameson Distillery Bow St.-be a #maradjotthon időszámítás után.

Szerintem ezek a kezdeményezések azok, amikért szeretjük a söréletet és pontosan azt látjuk ebben, amit kell. Az elhivatottságot és a szakma iránti szeretetet. Csatlakozzatok be a közvetítésekbe, mi is adni fogjuk az összeset! Addig is csatlakozzatok az eseményhez ITT!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel