Main Area

Adj egy bőröndnyi sört ajándékba

Tavaly indították el azt a koncepciót a Beercase alapítói, hogy sörelőfizetés formájában lehet egy bőröndnyi összeválogatott sört rendelni, csak nem tudni előre, hogy mi lesz benne! Megnézzük 1,5 év távlatában mennyire jött be az elképzelés!

Így nézett ki a 2017-es év végi táska

Sok mindent megpróbáltak már a sörfogyasztókra sózni „úgyis elfogy” alapon. Ilyen koncepció volt még anno a sörelőfizetések kora is, amikor előre meghatározott söröket csomagba raktak és azokra a fix csomagokra lehetett előfizetni akár egy évre előre is. Ez a koncepció láthatóan nem volt működőképes, mert nem nagyon hallani manapság már erről. Egy csapatnak viszont mégis bejött a dolog, ráadásul egy olyan koncepcióval, ami minimum kétesélyesnek indult. Mégpedig, hogy nem mondták el előre milyen sörök vannak a bőröndökben.

Csináljunk sörelőfizetést, kicsit másképpen

2017 szeptemberében indult el a Beercase és azóta már sok sör és sörtáska fordult meg az országban. Egész pontosan több mint 250-en fizettek elő több hónapnyi sörelőfizetésre, de összességében közel 300 előfizetésről beszélhetünk (1 hónapra is elő lehet fizetni). Ez a szám szerintem egyik korábbi sörelőfizetéses koncepciónál sem lett meg, hiszen ez azt jelenti, hogy havi szinten több száz ember kapja meg a sörrel teli bőröndjét minden hónapban.

Természetesen a karácsonyi időszak volt eddig a legpörgősebb, nyilván ez az idei évre hatványozottan igaz lesz. A második nagyon forgalmas időszak pedig a BPBW utáni időszak volt, amikor is a szervezőkkel közösen egy speckó kiadást csináltak a táskákból és igazi különlegességek kerültek a táskába.

Sörfőzdék és a söreik a bőröndben

Összesen 50 sörfőzde sörei fordultak meg a bőröndökben, amik 36 hazai és 14 külföldi sörfőzdét takartak. Ezek a főzdék összesen 112 különböző sört delegáltak a csomagokba, amik között közel 80 sörtípus bújt meg.

Mindenki teljesen boldog a csomagoktól, de a vidékiek talán még jobban boldogabbak, hiszen ennél egyszerűbben és elegánsabban nem is kóstolhatnának rá a legaktuálisabb sörökre. Megrendelik és minden hónapban már bonthatják is a frissességeket. Nem kell keresgélniük, nem kell válogatniuk. Parádé! Egyébként a vidékiek és budapestiek aránya 40%-60%, úgyhogy azért még mindig nem sikerül a budapesti réteget letaszítani a képzeletbeli trónról, de ennyire kiegenlített arányról még nem hallottunk. A főzdék részéről is teljes happy finish volt a bőröndbe kerülés, mert így egy olyan réteget is megszólíthatnak, akikhez lehet nem, vagy csak küzdelmesen jutnának el.

A bőröndön túl

Azonban a srácoknak ennyi nem volt elég, nem akarták, hogy ellaposodjon körülöttük a felhajtás. Mit is lehet ilyenkor tenni? Csináljunk egy közös sört egy ismert sörfőzdével/sörfőzővel! Szó szót követett és már palackban is volt a Reczerrel közös sörük az Egyszeregy. És hogy tuti mindenki megkóstolhassa a nyakukba vették a sörfesztiválok sorát és saját standdal mentek ki sört mérni a vásárokba. Amolyan harmóniában voltak a Beerside standjával, mert náluk és a Beerside-nál lehetett menő külföldi söröket kóstolni a fesztiválok többségén.

2019-ben is bőröndből lesz menő sört inni

Idén már abszolút a karácsonyra koncentrál mindenki, de attól még érdemes a 2019-re tekinteni, mert lesz ám mire figyelni. 2018-ban belevágtak egy nagy volumenű projektbe, miszerint ők lesznek a magyar „sörkartell” és mindenféle külföldi jóságot csempésznek az országba, hogy ellephessék vele a sörboltok polcait és nyilván a bőröndök sem maradnak ki a jóból. Viszont az inkább említésre méltó, hogy ami nemrégiben volt Wild Beer csapfoglalás a BrewDog Budapestben vagy a múlt hétre ütemezett Dezsős Siren csapfoglalás, az ő és a BPBW csapat közös projektjeként jött létre. Mind olyan sörfőzdék, amikkel itthon eddig nem találkozhattál csapfoglalás keretében, de még amúgy sem jött szembe egyik sarkon sem.

A kezdeti kétely láthatóan teljesen alaptalan volt bennem az ismeretlen tartalmú sörelőfizetéssel kapcsolatban, úgyhogy egy ilyen előfizetés is tökéletes lehet a karácsonyfa alá! Annyit elárulhatunk már, hogy a decemberi eresztésben a Siren Craft Brew stoutja a Broken Dream is benne lesz, ami 2018-ban elnyerte Anglia legjobb söre címet.

Ha kedvet kaptatok egy bőröndnyi sörhőz, akkor rendeljetek minél előbb, hogy még az ünnepek előtt odaérjen! Most ráadásul 5% kedvezményt is kaptok, ha vasárnapig a vásárlásnál a szuretlen5 kódot használjátok!

VÁSÁRLÁS

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel