Main Area

Áfonyás Ale

Szent András Sörfőzde
Sörfajta Gyümölcsös
ABV 4%
IBU 10
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

Ez a magas gyümölcstartalmú, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült Áfonyás Ale tökéletes harmóniája az édes és a savanykás ízeknek, literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig pont olyan, mintha gyümölcsbe harapnál. Egy vízparti pihenéshez, napsütéses piknikhez, vagy egy könnyed nyári desszert mellé is tökéletes kiegészítő.

TESZT

Az Áfonyás Ale valódi gyümölcsből készült, egész pontosan kékáfonyából és tőzegáfonyából. Ennek a két gyümölcsnek az egyvelege adja az édes és a savanykás ízek harmóniáját, a literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig olyan, mintha gyümölcsbe harapna az ember. A 4%-os alkoholtartalmú, könnyű, nyári Áfonyás Ale a Meggyes Sör és Málnás Búza mellé áll be a sorba a felsőerjesztésű gyümölcsös söreik kategóriájába. A blond ale alapjára varázsolt, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült sör a hazánkban kapható gyümölcsös sörök piacát szépen ki fogja egészíteni.

Kóstoláskor egyébként brutális élményre lehet számítani. Az üveg felpattintásakor is megcsap a masszív áfonya illat, ami nem is tűnik el, lehet élvezkedni rajta. A kitöltéskor pedig megint arról van szó, mintha tömény áfonyalét öntenénk a poharunkba, aminek már a látványától is összeragad az ember szája. Viszont, amint belekortyolunk rögtön el is múlik ez a félelmünk, mivel nem a gejl, mocskosul édes gyümölcsös sör csapja meg az ízlelőbimbóinkat, hanem egy kifejezetten üde, frissítő gyümölcsös sör! Jó kortyolgatni, itatja magát, nem uralkodik el az édes íz rajta, bátran be lehet tárazni a hűtőtáskába és elvinni magunkkal strandolni.

Megint egy elég király gyümis sörrel bővítette a portfólióját a Szent András sörfőzde, ami nagy valószínűséggel majd a Meggyes és a Málnás Búza hű társaként vonul a főzde történelemkönyvébe.

 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel