Main Area

Áfonyás sörrel erősít a Szent András sörfőzde

A gyümölcsös sörök még mindig nagy slágernek számítanak, főleg a nyári időszakban. A Szent András sörfőzde viszont nem csak szezonálisan pörög rá ezekre, hanem egy elég szép szortimentet állított már össze ezekből. Most pedig az Áfonyás Ale-el rukkoltak elő!

A nyári melegben, vízparton nem mindig van kedve az embereknek egy markáns IPA-hoz vagy akár valami tényleg brutál karakterű sörhöz, ezért sokan a gyümölcsös sörökhöz nyúlnak segítségért. Szinte minden sörfőzdének van valamilyen gyümölcsös sörmegoldása, viszont ezek közül is kiemelkedik a Szent András portfóliója, ami az Áfonyás Ale megjelenésével már 6 darabosra bővült. Mondhatni egy sixpackért kiált!

Az Áfonyás Ale valódi gyümölcsből készült, egész pontosan kékáfonyából és tőzegáfonyából. Ennek a két gyümölcsnek az egyvelege adja az édes és a savanykás ízek harmóniáját, a literenkénti 150 grammos gyümölcstartalmával pedig olyan, mintha gyümölcsbe harapna az ember. A 4%-os alkoholtartalmú, könnyű, nyári Áfonyás Ale a Meggyes Sör és Málnás Búza mellé áll be a sorba a felsőerjesztésű gyümölcsös söreik kategóriájába. A blond ale alapjára varázsolt, kékáfonya és tőzegáfonya felhasználásával készült sör a hazánkban kapható gyümölcsös sörök piacát szépen ki fogja egészíteni.

Kóstoláskor egyébként brutális élményre lehet számítani. Az üveg felpattintásakor is megcsap a masszív áfonya illat, ami nem is tűnik el, lehet élvezkedni rajta. A kitöltéskor pedig megint arról van szó, mintha tömény áfonyalét öntenénk a poharunkba, aminek már a látványától is összeragad az ember szája. Viszont, amint belekortyolunk rögtön el is múlik ez a félelmünk, mivel nem a gejl, mocskosul édes gyümölcsös sör csapja meg az ízlelőbimbóinkat, hanem egy kifejezetten üde, frissítő gyümölcsös sör! Jó kortyolgatni, itatja magát, nem uralkodik el az édes íz rajta, bátran be lehet tárazni a hűtőtáskába és elvinni magunkkal strandolni.

Megint egy elég király gyümis sörrel bővítette a portfólióját a Szent András sörfőzde, ami nagy valószínűséggel majd a Meggyes és a Málnás Búza hű társaként vonul a főzde történelemkönyvébe.

CSEKKOLJÁTOK LE A SÖR ADATLAPJÁT

ÁFONYÁS ALE

ABV: 4%

Alapanyagok: kékáfonya, tőzegáfonya (150 g/l)

Maláták: pale, karamellmaláta

Komló: hallertau perle.

Élesztő: US04 ale-yeast

Extrakt: 10,5 Balling

Keserűség: 10 IBU

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel