Main Area

Almost Over - TESZT

Mad Scientist
Sörfajta Milk Stout
Szín Fekete
ABV 7,5%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 dobozos

Sörfőzde leírása a sörről

Holiday Spice Milk Stout 7,5%

Csináltunk egy ilyen ünnepi hangulatra emlékeztető milk stoutot, de az ünnepi hangulat koncepción azért egy kicsit megakadt a figyelmünk.

Vanília, kakaóbab, fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, kardamom.

Végül azt mondtuk, hogy a 2020-as ünnepi időszakban talán ez. Almost Over.

TESZT

Egye közelebb a karácsony, így szépen lassan megjelennek az ünnepi sörök is. Mad Scientist idén elsők között rukkolt elő az ilyem tematikájú sörökkel, az első a Gingerbread Latte volt, melyet ITT tudsz elolvasni. A másik ünnepi sörük Almost Over névre lett keresztelve, melynek leánykori stílusa milk stout. De mivel a Mad Scientist-ről van szó, akiktől egyáltalán nem áll távol a határok feszegetése, így ők a sörüket a Holiday Spice Milk Stout stílusba sorolják. Nem véletlenül, hiszen került a sörbe kakaóbab, szegfűszeg, fahéj, vanília, kardamom és csillagánizs. Már így elolvasva is ünnepi hangulata lesz az embernek, beugrik a bejgli sütés, a forraltbor illata.

Az ízlés annyira szubjektív dolog, hogy nem érdemes vitatkozni róla, hiszen minden ember más. Ha egy sörről azt írom, hogy „úristen, életem legfinomabb söre”, arra más simán mondhatja, hogy neki egyáltalán nem ízlik. Mielőtt megkóstoltam volna az Almost Over-t, utánanéztem, mit mond róla a szakma: nagyon dicsérték a sört, nagyon jól sikerült italnak aposztrofálták. A szegfűszegtől kicsit féltem, mert nem tartozik a kedvenc fűszereim közé, és sajnos beigazolódott a félelmem. Nekem nem ízlett az Almost Over, számomra túlságosan is a szegfűszeg dominált, szinte csak azt éreztem, illetve a háttérben még egy kis fahéjat. De mint írtam, az ízlés annyira egyénhez kötött, hogy másnak simán tud ízleni ez a sör. És a szakmának ízlett. Ezzel egyáltalán nem azt írom, hogy ez a sör rossz. Sőt! Ez egy nagyon jó sör, nincs benne semmi hiba, egyszerűen az én szájízemnek nem jött be.

Ajánlom ezt a sört mézeskalács vagy bejgli sütés mellé, karácsonyfa díszítéshez, ajándék bontáshoz, vagy simán csak egy tipikus karácsonyi „csúnyapulcsi” mellé.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel