Main Area

Andromeda - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Session New England IPA
Szín Aranysárga
ABV 4%
IBU N/A
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

Az általatok nagyon kedvelt nyári mini-széria után már érkezik is a következő. A Constellations Series-ben három New England IPA-t mutatunk be nektek. Egy könnyed Session-nel kezdünk, majd egy "simával" folytatjuk és egy dupla NE IPA-val zárjuk az idei évadot.

A sorozat első tagja az Andromeda nevet kapta, a receptet Mausecz Ádám és Vidó Márk sörfőzőink közösen jegyzik. Egy szuperkönnyed és csúszós Session NE IPA (4% vol.), amelyet Mosaic és Idaho 7 komlókkal főztünk és hidegkomlóztunk. Az élesztő hasonlóan az All Together IPA-nál ezúttal is a YeastFlow - Streampunk-ja. Ha egy friss és komlós, de alacsony alkoholtartalmú IPA-ra vágysz, akkor ez a Te söröd!

TESZT

A Summer Series kifutása után nem is kellett sokáig szomorkodni, hiszen már meg is érkezett a Constellations Series. Hasonlóképpen a Summer Series-hez itt is három tétel kerül majd bemutatásra csak most IPA kategóriában. A kezdő tétel egy könnyed nyárvégi session new england IPA lett, amit gyorsan meg is néztünk magunknak.

Pohárba töltve nagy habkoronával sajnos nem büszkélkedhet, viszont egy nagyon hazy baracklé-szerű színnel mindenképpen igen, ami a stílus egyik „védjegye”. Illatban a Mosaic és Idaho 7 komlók nagyon dominálnak, elsősorban a szokásos citrusus és trópusi jegyek tűnnek fel, de a háttérben érezni egy kis fenyős beütést is. Ízét tekintve a korty elején engem inkább narancs és grapefruitra emlékeztetett, ami a korty végén kellemes keserűséggel párosul és pont emiatt lesz nagyon könnyen iható és kerek ez a sör (az egyetlen problémám az volt vele, hogy kevésbé szénsavas, de van, aki pont ezt kedveli). Külön öröm, hogy a sörhöz a magyar YeastFlow cég élesztőjét választották (egyébként egyre többen választják őket és házi sörfőzőknek is elérhetőek a termékeik). Kár, hogy már a nyár vége fele járunk, mert ez egy tökéletes frissítő lenne a meleg napokra.

Már nem is emlékszem, hogy a MONYO-tól mikor ihattunk utoljára egy jó NEIPA-t de most megérkezett és milyen jó, hogy megkaptuk! Összegezve ez a tétel kifejezetten el lett találva, kíváncsian várjuk a széria következő két tételét onnan is főképp az utolsót, valószínűleg az lesz az igazi bomba és nem is véletlenül.

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel