Main Area

Aranyba öltözött a Dreher

A kőbányai sörgyár nem bízta a véletlenre a 2019-es évet, rögtön februárban berobbantotta a hírt miszerint a zászlóshajót, a Dreher Classicot lecserélik mind külsőleg, mind belsőleg! 

A Dreher egy nagyszabású sajttájra hívott minket és nagy titkolózásban voltak, hogy mivel kapcsolatban. Nem kisebb dolgot jelentettek be, mint az alapsör, a Dreher Classic újragondolását, de nézzük mit is jelent ez a gyakorlatban.

A leginkább szembetűnő külső változás az, hogy eltűnik a Classic név vagy hát pontosabban csak átalakul. A Dreher főtermékét ezentúl Dreher Goldnak fogják hívni és ezzel az is jár, hogy mind a poharak, mind a többi vizuális anyag változik. 

Nem csak a külső, hanem a belső is megújul. Remek hír a kukoricagrízt a Sátán eszközének tartó sörösöknek, hogy ez eltűnik a Dreherből, hiszen. A piaci trendeket lekövetve, a fogyasztókat megkérdezve jutottak arra, hogy a kukoricának már nincs létjogosultsága a sörben, az emberek kifejezetten jelezték ezt. Ennek köszönhetően az ezer éve (valójában csak kicsivel több mint 10 éve) meglévő receptet kicsit megkurblizták és kiszorították belőle a nem kívánatos elemeket, jelen esetben a kukoricát. Az új recept egyébként ténylegesen jól áll a klassziknak, konkrétan még a habja is selymesebb a sörnek. 

Az új Dreher ugyanannyiba fog kerülni, mint amennyibe eddig is került a Classic és ugyanolyan kiszerelésekben is lesz kapható.

Itt azonban nem állnak meg, mondhatni nem kukoricáznak! Ez szó szerint értendő, mivel az összes többi sörükből is hamarosan kikerül a kukorica, ami például kifejezetten érdekes lehet a Hidegkomlós esetében, ami anno egy nagy sikersztori volt. 

Nekem bejött az új Dreher, kifejezetten jól sikerült a recept ráncfelvarrása. Pár hét múlva pedig megint valami nagy hírrel jön a sörgyár, úgyhogy ezek után kíváncsian várjuk mivel rukkolnak elő.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel