Main Area

Ardbeg Embassy nyílt Budapesten, a régióban elsőként!

Magyarország leginkább a borokról, pálinkáról és egyre inkább már a sörökről is híres. De most felkerült a whisky térképre is, ugyanis az Ardbeg Embassy program megérkezett Budapestre is!

Kis hazánkban nagyjából egy olyan alkalom van a whisky kategóriában, amit senki sem hagyhat ki az év során, ez pedig nem más, mint a Whisky Show! Ennek is hamarosan eljön az ideje, de még előtte egy olyan eseményen voltunk, ami esélyes, hogy évközben is bevonzza a whisky szerelmeseit. A Good Spirit Bar lett az első Ardbeg Embassy nem csak Magyarországon, hanem a régióban is!

Az Ardbeg Embassy programról annyit érdemes tudni, hogy már világszerte több száz „nagykövetségük” van, ahol nem csak a haladó whisky-őrültek, hanem a kezdők is olyan élményben részesülhetnek, mint mi a megnyitón. 

Elég csak a kóstolósort megnézni:

Ardbeg 10 years old // 46%
Ardbeg An Oa // 46,6%
Ardbeg Uigeadail // 54,2%
Ardbeg Corryvreckan // 57,1%
Ardbeg Perpetuum // 47,4%

Az Ardbeg whisky története 1815-ig nyúlik vissza, amikor is megalapították a lepárlót. Kicsivel több, mint 70 év alatt már elérték az 1,1 millió literes éves termelést. Elég sok tulajdonosváltáson esett át menetközben az Ardbeg főzde, míg 1997-ben a Glenmorangie főzde tulajdonába került és onnantól kezdve egy igazi sikersztorinak lehetünk tanúi. Az évek alatt rengeteg díjat és még annál is több különleges párlatot adtak ki a kezeik közül, mindezt Islay szigetéről. Nekünk is volt szerencsénk 5 olyan párlatot kóstolni, amitől kettéállt a hejunk olyan jók voltak, gyakorlatilag harapni lehetett a tőzeget bennük, ami az Ardbeg egyik jellegzetessége.

Az Ardbeg Embassy gyakorlatilag egy „loyalty program”-nak is tekinthető, hiszen azokra a helyekre betérve, amik elérték ezt a címet, kiemelt szerepet kapnak a termékeik és nem csak ennyiben áll meg a történet. Ezeket a helyeket ők maguk az Ardbeg "spirituális bástyáiként" aposztrofálják egyébként. Természetesen a szortiment darabjai mellett exkluzív Ardbeg események és főzetek is elérhetőek lesznek majd itt! Azt mondták a megnyitón, hogy úgy lehet megtalálni a legközelebbi Ardbeg Embassyt, hogy "az orrunkat és a tőzeges illatot követjük", ugyanis ez a világ egyik leginkább karakteresen tőzeges whiskyje. A whiskyket kóstolva ezt teljesen meg tudom erősíteni.

Alapból is elég javasolt a whisky fanatikusoknak betérni a Good Spirit Barba, de így hogy még elég nívós Ardbeg események és limitált párlatok is a képbe kerültek már egyszerűen kihagyhatatlan!

 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel