Main Area

Az ország összes söre egy helyen

Szeretnéd az összes magyar kisüzemi sört egy helyen látni? A sörvilág akármelyik szereplője is vagy, van egy meglepetésünk a számodra!

Bár a cikkáradatot mostanában sem fogtuk vissza, az oldalon egy elég nagy volumenű, háttérben futó fejlesztés is készült az elmúlt hónapokban. Az eddig is hasznos, bár kissé foghíjas sörös és főzde adatbázisunkat ugyanis feltöltöttük, hogy most már megtalálható legyen minden sörital, ami hazánkban kisüzemi felfogással készült. És hogy mire jó mindez? Kinek ajánljuk a használatát?

 

Vásárlóknak

Mivel már hetente jönnek ki új sörök, vásárlásnál sokszor csak a fejét vakarja az ember. Addig rendben van, hogy a címke mutatós, de ezen kívül nehéz megjósolni, bejön-e majd egy sokszor húzósabb árú főzet. Az Untappd pontátlag ugyan nyújthat némi segítséget, de ez sem biztos, hogy mérvadó egy megosztóbb stílusnál (mint például a Mad Scientist uborkasalátás söre). Ilyenkor jön jól, hogy – hála a főzdék jófejségének – teszteket is találsz az oldalon. Itt érthetően és szakmai háttérrel, de mégsem túlragozva ellenőrizheted le, hogy a sör jellege egybeesik-e a személyes ízléseddel. Ha pedig bejön, amit olvasol, az elérhető főzeteknél máris ott a vásárlás gomb, ami egyenesen a sör bolti adatlapjára irányít. Az írások böngészéséhez csak keress rá a TESZT szóra!

 

Kereskedőknek

Sok kereskedőtől, kocsma tulajdonostól hallottam már, hogy szívesen szerezne be kraft söröket, de ezeket jó lenne egy helyről, egy főzdétől elszállítani. Ehhez segíthet a Sörfőzdék fül, ahol minden főzdénél könnyen leellenőrizhető, milyen sörökre lehet számítani náluk. Ha pedig megvannak a befutók, érdemes rápillantani a lap tetejére is, hiszen itt megtalálható a főzde minden elérhetősége egy csokorba szedve. Ez a rész egyébként hasznos lehet a sörturistáknak is, hiszen pár főzde (például a Zip’s és a Fehér Nyúl) már taproommal is rendelkezik, ahol helyben készült italokkal várják az igazi rajongókat.

 

Újoncoknak

Még megrögzött sörrajongókkal is előfordul, hogy a sokadik kóstolás után már nem annyira marad meg egy sör neve. „Valami tudósos főzdétől volt egy J betűs sör asszem számmal meg kék címkével. Na, az nagyon ütött, tök jó grapefruit íze volt.” Az ilyen kijelentéseket sokszor a dolog elengedése követi, esetleg egy Google keresés kaotikus találathalmazzal. Most viszont azok is megtalálhatják, melyik sör jött be nagyon, akik nem tudják csukott szemmel is felsorolni a nagy főzdéketSörfőzdék fülünk alatt ugyanis megtettük ezt helyettetek, ráadásul a kiválasztott főzdére kattintva címkékkel illusztrálva végigböngészheted, mit hoztak össze az ott alkotó lányok-fiúk. Így talán könnyebb kitalálni, miből érdemes feltankolnod otthonra.

 

Sörgeekeknek

Arra a lehetetlen feladatra vállalkoznál, hogy lépést tartasz a sörpiac újdonságaival? Sok szerencsét hozzá. Ehhez nyújthat némi segítséget a Sörök fül, ahol igyekszünk még premier előtt listázni az érkező főzeteket, sőt a legújabb főzeteknél a bemutató eseményéhez is találsz linket az adatlapon Premier néven. Nem kell tehát a Facebookon 27 oldalt bújni napi rendszerességgel, ezt megtesszük helyetted mi.

 

Veteránoknak

Ha ott voltál még a „régi szép időkben” az első Főzdefeszten, az adatbázisunk Neked is tartogat egy apró kikacsintást. A honlapunkon ugyanis nem csak a friss főzeteket találod meg, hanem a régi, sokszor már nem elérhető alkotásokat is: Ezeket keresd a KIFUTOTT szóval. Eltűnt egy régi nagy kedvenced? Mutasd be a többieknek, mit tudott anno, gyűjts támogatókat és lehet, hogy a főzdék feltámasztják nektek a régi klasszikust.

 

Házi sörfőzőknek

Kezdő házi főzőként nehéz lehet megítélni, milyen alapanyagokat, főleg komlót érdemes használni. Ebben is segíthet az oldal, hiszen igyekszünk minden sörnél listázni a hozzájuk használt komlókat, különleges malátákat és egzotikusabb alapanyagokat. Szeretnéd tudni, hogy mire képes például a Chinook komló? Csak keress rá a nevére és máris megvan a lista, amit érdemes megkóstolnod ahhoz, hogy megítéld, ez-e az az alapanyag, amit keresel.

 

Sörcikk gyűjtőknek

Van a sörrajongóknak egy kicsi, de annál lelkesebb csapata, akik nem (csak) a sörök folyékony részét értékelik: ők a sörcikk gyűjtők. Számukra is hasznos lehet az adatbázis, hisz minden sörhöz igyekszünk címkét, képet is feltölteni. Így könnyen meg lehet határozni, mi hiányzik még a gyűjteményből és az hol szerezhető be. (Az oldal munkáját egyébként ilyen ügyekben Mata Miki is nagyban segíti)

 

Bár mindent megtettünk, hogy az adatbázis teljes legyen, így is előfordulhat, hogy kimaradt valaki. Ha ki tudnátok még egészíteni a felsorolást, írjátok meg nekünk a cikk alatt vagy a Facebookon!

Forrás: [Borító][Kép1][Kép2][Kép3][Kép4][Kép5][Kép6][Kép7]

2020 Szűretlen. Fejlesztette: Totel