Main Area

Báránygerinc spenótos nudlival és tavaszi salátával

A 2019-es húsvéti sörökhöz komponált ételek a Szent András sörfőzde, a Kigyóscsilivel és a Nagylaposi Birkacsárdával együttműködve készültek el, hogy ne kelljen agyalnod mit főzz húsvétkor.

Hozzávalók 4 főre:

800 g báránygerinc (opcionális)

Nudli:

100 g spenót

5 g fokhagyma

1 kanál libazsír (vagy bármilyen zsiradék)

150 g főtt összetört krumpli

75 liszt

Saláta:

egy csokor retek

egy csokor újhagyma

egy marék spenótlevél

ehető virágok

Vinegrette:

5 g újhagyma szár

8 g chippotle szósz

1 g dijoni mustár

30 g hidegen sajtolt napraforgó olaj (vagy olivaolaj)

15 g Nyúlon innen sörKi

ízlés szerint almaecet

Hús:

A gerincet serpenyőben megsütjük és rozmaringos vajjal locsolgatjuk. Pihentetjük a húst.

Spenótos nudli:

Egy serpenyőben kis zsíron, fokhagymával megfonnyasztjuk a spenótleveleket. Félretesszük.

Megpucoljuk az előre héjában megfőzött krumplit. Áttörjük.

A spenótot apróra vágjuk és összekeverjük a nudli többi hozzávalóival. Összegyúrjuk, kiformázzuk a nudlikat.

Vizet forralunk és kifőzzük a nudlikat. Leszűrjük és félretesszük.

Saláta:

A fent elkészített páclébe belevágjuk a zöldségeket (retek, újhagyma).

Egy habverővel összekeverjük a vinegrette hozzávalóit.

Tálalás.

 

2018 Szűretlen. Fejlesztette: Totel