Main Area

Bedobozolták a Belle-Vue Extra Krieket

A Borsodi már elég sok mindent húzott ki a bűvészkalapjából idén, úgyhogy most egy kicsit visszavettek a „wow faktorból” és annyit tettek, hogy az extra meggyes Belle-Vue-t kiadták dobozos formában!

A gyümis sörökről nem is oly régen írtunk egy újabb cikket, ami kisüzemi verziókat dobott piacra és várhatóan nagy siker lesz. Azonban nem a kisüzemi verziókon nőttünk fel, hanem leginkább a nagy sörgyárak verzióin és az importokon. A Belle-Vue egyike volt ezeknek és talán nyugodtan mondhatom, hogy a belga meggyesek között kiemelt népszerűségnek örvendett és örvend a mai napig is. A Borsodi pedig most az „extra” kiadást dobozolta be nekünk, hogy ne csak csapolva, hanem otthon is élvezhessük ezt.

A Borsodi Sörgyár Magyarországon már 1997 óta forgalmazza a Belle-Vue Kriek Lambic sört, azonban ezt eddig csak csapolt formában lehetett kapni. Mostantól azonban a távsörözéseken, vagy családi összejöveteleken is koccinthatunk vele.

Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketingigazgatója az új termék kapcsán kiemelte:

A Borsodi Sörgyár és a különleges belga sörök szerelmi története nagy múltra tekint vissza. Elég arra gondolni, hogy a Belle-Vue Extra Kriek már több, mint két évtizede elérhető a portfoliónkban, sőt, vállalatunk fennállásának 25-ik évfordulóján a Borsodi támogatásával jött létre az első magyarországi tematikus söröző, a Belgian Beer Café. Örömmel tapasztaljuk, hogy a fogyasztóink is osztoznak velünk ezen a szenvedélyen, és szívesen választják belga különlegességeinket. Alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez, most szerettük volna, ha ezt az élményt nemcsak vendéglátóhelyeken, hanem akár otthon is élvezhetnék.

A Belle-Vue Extra Kriek Brüsszel közelében termesztett meggy és fiatal lambic házasításából születik. A piros "bogyók" gyönyörű rubin színt, valamint illatos gyümölcsös aromát, kellemes savasságot és frissességet kölcsönöznek a sörnek.

A lambic a legősibb, napjainkban is létező sörtípus. Ezek a sörök irányított erjesztési folyamat helyett spontán erjedéssel készülnek, azaz a levegőben élő mikroorganizmusok hatására erjednek alkoholos itallá. A sörfőzést követően a lambicot évekig tölgyfahordókban érlelik, ahol az erjedés tovább folytatódik. Egy hagyományos lambic sör készítéséhez minimum három év szükséges. A lambic sörök vad ízekkel bírnak: savas, boros, gyümölcsös, fűszeres, fanyar és enyhén füstös.

A dobozos verzió szeptember elejétől elérhető a boltokban, 0,33 literes, dobozos kiszerelésben.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel