Main Area

Beer Brothers

Kerület V. kerület
Cím 1052 Budapest, Kossuth Lajos út 20.
Típus Nemzetközi
Konyha Igen
Sportközvetítés Igen
Terasz Igen
Elvitelre Igen
+36 30 560 6645 Facebook oldal

Adja magát a kérdés, hogy miért „Sörtestvérek” és a válasz nem is lehetne egyszerűbb. Csonka Norbert és testvére, Zsolt nyitották meg a helyet családi vállalkozásként. Harmadik generációs vállalkozók, úgyhogy nem új dolog az életükben, hogy vállalkozni kezdenek. Meg hát az sem titok, hogy korábban már egy elég jóféle sörös helyet futtattak a 6. kerületi Jókai utcában, úgyhogy rutinból lehozták az új hely megalkotását. Sokáig keresték az ideális helyszínt és végül az Astoriára esett a választásuk, itt találtak olyan helységet, ami megfelelt az elképzelésiknek.

Ők maguk tervezték meg a hely kinézetét, kialakítását a saját ötleteik alapján, így még inkább őket tükrözi a belső tér. Bevallottan industrial stílust szerettek volna, ami nekem nagyon bejön. Nincs csicsa, nincsenek romkocsmás bútorok és feeling. Szerencsére egyre több ilyen hellyel lehet találkozni. Külön pluszpont, hogy az aktuális sörlistát sajátkezűleg készített sörösdeszkákon írják ki. Két szintes az egység, lent kb 15-en, fent pedig 35-en férnek el. 

Ha már sörlista, akkor térjünk is rá a lényegre, mégis milyen söröket lehet kóstolni. 12 sör van csapon, tervezetten minden sörtípusból legalább egyfajta. Alkalmazkodva a trendekhez az IPA-k a leghangsúlyosabbak, abból van a legnagyobb választék a csapolt sörök között. A csapolt kínálat mellett még egy elég masszív üveges szortiment is van, közel 100 féle üveges sör kapható. A választási lehetőségek elég nemzetköziek, hiszen a magyar sörök mellett bőven van miből választani, ha külföldi söröket kóstolnánk. Viszont van egy olyan tényező, ami gyakorlatilag megtartja egy kicsit nagyobb sörválasztékkal rendelkező kocsma szintjén a helyet és nem nevezhető különleges sörökre specializálódott helynek. Ezt majd a cikk végén mondom csak el, mert ez lesz az egyetlen negatívum, nem rontanám el menet közben a pozitív csít.

Nagy vehemenciával ecsetelték, hogy van melegkonyha is, ahol elég remekséges cuccokat készítenek majd. Úgy fogalmaztak, hogy az egyikük szeret enni, a másikuk pedig szeret főzni. Ahogy elnéztem ez a felosztás teljesen jól működik, mert tényleg parádésan néznek ki az ételek és az illatuk is hasonló. Lesznek burgerek szép számmal (egész pontosan 7 jelenleg), hogy mindenki megtalálja a magának valót, de lesz például gulyásleves is, ami a ház specialitása lesz és tepertős pogácsával fogják tálalni kis fazékban. Emellett még olyan ételek kerültek teritékre, mint házi kolbász és a roston csirke, de lesznek király sörkorik is köztük a kedvenceim a jalapeno sajtgolyók és a sörbundás hagymakarika. Mindenesetre én végtelenül boldog vagyok, hogy nem valami fine dining jellegű kaja van terítéken, hanem a klasszik, sörözős, laktató étkek.

Van viszont egy dolog, amiről beszélnem kell, mert akármennyire is remek az összkép, ha az eszme mögötte nem teljesen van összhangban azzal, amit képviselni szeretnének. Elmondták, hogy a kisüzemi vonalat szeretnék képviselni sörben, de ez egy kicsit félrement egy márka miatt. Ez pedig nem más, mint a Csíki sör jelenléte… Az első sör a csaplistán ez, és az üveges kínálatban is minden változat kapható belőle mi szem szájnak ingere. Ezzel gyakorlatilag a sörök iránti odafigyelést nálam el is vágták, mert nincs olyan indok, ami validálná azt, hogy miért tartják ezt egy olyan kocsmában, ahol jó és minőségi sört szeretnének adni a vendégeknek. Ez a téma nekem nagy vesszőparipám, de nyilván ez az emberek többségénél nem vágja le a biztosítékot. Azzal az üzleti indokkal meg nem nagyon tudok vitatkozni, hogy keresik és eladható.

Az előző bekezdést leszámítva és beszámítva összességében egy remek helyet ismerhettem meg a Beer Brothers személyében, ahol remek kaja és elég széles sörválaszték van. Az árak teljesen korrektek, mindenhol ennyibe kerülnek a sörök és a kaják sem vészesen drágák azért cserébe, amit kapunk (mondom ezt annyiból, hogy csak láttam, de nem kóstoltam őket). Nézzétek meg magatoknak és írjátok meg milyen volt a speckó gulyás!

Kapható sörök

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel