Main Area

Bekóstoltuk az V. Belvárosi Sörfesztivált – BESZÁMOLÓ

Már lassan 2 éve csak adhoc jelleggel találkozunk itthon sörfesztiválokkal, de úgy néz ki a Belvárosi Sörfesztiválon a világjárvány sem fog ki. Ráadásul remek sörös szórakozást nyújt, a hazai kisüzemi sörök legjavával!

Az ötödik Belvárosi Sörfesztivál 2021-ben egy oázis a sivatag kellős közepén. Ez a gondolat jutott eszembe, amikor a nyitónapon kilátogattunk. Valójában ez több szempontból is igaz, hiszen a Szabadság téren központi a helyszín, kellően nagy a terület, hogy kényelmesen elférjenek a sörös kiállítók és a látogatók is. Bár én úgy gondolom, hogy ha távolabb lenne vagy kevésbé központi helyszínen, akkor is ott lenne a helyünk, mert évről-évre remek hangulata van, ráadásul tengernyi sör közül lehet választani. De nézzük is a konkrétumokat, hogy mit igyatok, mire figyeljetek augusztus 31. és szeptember 3. között, ha a Belvárosi Sörfezstivál felé veszítek az irányt.

A konkrétumokat (nyitvatartás, kiállítók listája, poharak) már kiveséztük a korábbi cikkünkben, de némi kiegészítést szerintem megérdemel. Idén háromféle pohár közül lehet választani és megéri beruházni a Craft Master Bowl verzióra, mert sokkal praktikusabb és nem utolsó sorban csinosabb is szerintem mint a többi. Amolyan motivációs designnal látták el az idei poharakat, "A pohár nálunk mindig félig tele” felirat ráadásul találó is a sörfeszthez. A fesztivál teljesen készpénzmentes, úgyhogy bankkártyával vagy Hellopay kártyával tudtok fizetni, amit a kihelyezett bódékban tudtok feltölteni. A WC koncepció még mindig ugyanaz, mint korábban, kultúrált konténer WC-k vannak, amiknek a használatáért 200 forintot kell fizetni (akár kártyával is).

Viszont térjünk is rá a sörökre, hiszen öröm és boldogság, hogy van fesztivál, de az sem elhanyagolható szempont, hogy mit lehet inni. Több premier is beköltözött a fesztiválra, amik közül a FIRST és a Horizont ragadta meg a figyelmemet. A FIRST rögtön két sört mutat be a fesztiválon: az első savanyú sörüket, az In Medias Rex-et és egy citra komlós NE IPA-t, a When life gives you citra-t. Szerény véleményem szerint a kettő közül a NE IPA nagyon patent lett, de a savanyú is megér pár misét, de az kicsit megosztóbb lesz. A Horizont egy teljesen elborult premierrel jelent meg a fesztiválon, ugyanis a Strawberry Cheesecake Pale Ale minden, csak nem egy átlagos kompozíció. Nálam állandóan változik, hogy éppen szeretem-e vagy sem a cheesecake jeligére készített söröket, de ez kifejezetten bejött. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egy pohár bőven elég belőle, mert eléggé eltelíti az ízlelőbimbókat. Kint van a Dreher is az ANTL sörökkel, úgyhogy ha még valaki nem kóstolta meg őket, akkor itt az ideje ezeket is tesztelni. Két fontos kiállítót említenék még meg. Az egyik a BPBW truck, ahol hazai, de még inkább külföldi finomságokat lehet megtalálni, kicsit már melegítve a KRAFT Sörfesztre is. A másik viszont egy teljesen új szereplő, a Timco sörfőzde. Róluk fogunk majd még regélni, mert izgalmas koncepció, nem átlagos szortimenttel. 4 sörrel érkeztek a Belvárosi Sörfesztiválra, csekkoljátok őket. Nyilván kismillió kiállítót tudnék még felsorolni, akiket érdemes meglátogatni, de szerintem itt már mindenki döntse el magának az alant található kiállítói és sörlista alapján.

Ha kajáról van szó, akkor sem jön zavarba a fesztivál, hiszen a már bebetonozott Zabáljcsak truck mellett is több burgeres, sörkoris étellehetőség közül lehet választani, bár adja magát a kérdés, hogy ha van a Zabáljcsak álomszerű pulled porkja, akkor minek keressen mást az ember?!

Amiről mindenképpen szót kell ejtenem még az két dolog. Az egyik amolyan szolgálati közlemény, azonban nagyon is fontos. A helyszínen több pohármosó is van kihelyezve, használjátok bátran őket, mert ha jó sört isztok, akkor ne mossátok már össze egy savanyú és egy stout ízét. A másik téma pedig amolyan foci EB utáni after. Ugyanis két VB selejtező meccset is lehet nézni a fesztiválon, 09.02-én a Magyarország-Anglia meccset és 09.05-én az Albánia-Magyarország meccseket.

A cikk végére remélem mindenkiben csak egy kérdés maradt. Mikor megyünk ki a Belvárosi Sörfesztiválra? Csekkoljátok az eseményt és a FB oldalt is a friss infókért.

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel