Main Area

Beköszöntött a tavasz a Soproninál a Meggy Ale-el

A Dreher elég erősen indította az évet sör szempontból, de a Soproni úgy tűnik nem nagyon überelhető semmivel sem. Most éppen hivatalosan megnyitják a tavaszt, mégpedig egy meggyes ale sörrel!

Gondolhatnánk, hogy ez egy korai április elsejei tréfa, hogy megint egy új felsőerjesztésű sörrel rukkol elő a Soproni, ráadásul egy meggyes sörrel! De ez nem csalás, nem ámítás, hiszen én már meg is kóstoltam a végterméket, a Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale-t!

A Meggy Ale közelebb áll a valódi meggysörhöz minden szempontból, mint az eddigi ízesített sörök: a gyümölcsből készült koncentrátum a sörrel együtt erjed, ezáltal nem annyira ízfokozós gejj feeling lesz a végeredmény, ami olyan, mintha egy szörpöt inna az ember, hanem a sör (jelen esetben az ale) dominál benne. Ezáltal intenzitása és testessége sokkal meghatározóbb, mint azoknál az italoknál, amelyeket a sör erjedését követően ízesítenek különböző szirupokkal.

 „Az ale a hazai sörpiac legdinamikusabban fejlődő kategóriája, a meggy pedig egyértelműen hazai kedvenc a gyümölcsök között, ezért döntöttünk ezen kombó mellett” – mondta Mottl-Molnár Orsolya group brand manager. A Soproni Óvatos Duhaj család legújabb, meggyes tagjához például sajtokat vagy édes-gyümölcsös sajttortát ajánlanak a szakértők.

Kóstolás utáni tapasztalat egyébként, hogy végre a nagyüzemi gyártósorokról sem egy gejj édes ízesített sör került ki, hanem ténylegesen élhető gyümölcsös sörre hasonlító végtermék került dobozba. Egy gyors közvéleménykutatást lezavarva az irodai kolléganőknél az az eredmény jött ki, hogy nekik nagyon bejött az új sör. Nekem még mindig jóval sziruposabb, mint amit az ízlelőbimbóim megkívánnának, de az ízesített sörök közül abszolút ezt választanám, ha innék valamit és nem lenne valami belga vagy kisüzemi éppen kéznél.   

Mielőtt mindenki neki látna a fikázásnak, hogy az ízesített sörök nem is sörök valójában annak azért a figyelmébe ajánlanám, hogy a belga gyümölcsös sörök nem véletlenül számítanak etalonnak a kategóriában és nem üdítőt csinálnak ők sem. A Soproni is hasonló elképzelést követve egy normális alkoholszázalékkal megáldott sört dobott piacra a Meggy Ale személyében, ugyanis 4%-os alkoholtartalma van az új jövevénynek.

Már több cikken keresztül boncolgattuk, hogy mennyire menő irányba halad a Soproni az Óvatos Duhaj termékcsaláddal, de szerintem ezzel simán feltették az „I”-re a pontot, mert így már minden igényt kielégít a termékcsaládjuk (és idén még érkezik a Porter sörük is!!!). Gondolom az sem véletlen, hogy pont a jó idő érkeztére időzítették az új sör debütálását, hiszen a gyümölcsös sörök kicsit fanyar, de mégis ízesebb világa tökéletesen illik a parkban, szabad ég alatt sörözéshez.  

Megint nagyot gurított a Soproni és bár a Dreher Gold és a Red Ale volt eddig az idei év szenzációja sör fronton, de gyakorlatilag minden hajcihő és nagyobb felhajtás nélkül, visszavette magához a reflektorfényt az Óvatos Duhaj család. Annyit még érdemes megemlíteni így zárásként, hogy április első felében kerül a boltok polcaira és CSAK dobozos kiszerelésben lesz egyelőre elérhető. 

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel