Main Area

Benéztünk a Craft Head szoknyája alá és tetszik, amit láttunk - INTERJÚ

Tök jó dolog új helyeket megismerni, főleg ha azok nagyon nyomják a kraft sörös vonalat. Ennél csak az jobb, ha megismerjük pontosan kik is állnak mögötte és mi a vízió! A Craft Head-et kaptuk billentyűzetvégre.

Manapság már nem elég, ha csak nyit az ember egy kraft kocsmát és rengeteg sört tart. Sőt, a bőség zavarában már a konyha sem garantálja a biztos sikert. Viszont, amit a fogyasztók keresnek, hogy egy helynek egyedi hangulata, mondhatni lelke legyen. A Craft Head Brewpub & Bistro feküdt most le a képzeleti terápiás kanapénkra, hogy belenézzünk kicsit a fejükbe, folytatva a múlt heti bemutatócikkünket! Papliczky Péterrel, a Craft Head társtulajdonosával/Beerbox & Drink Union értékesítési vezetőjével és Nyiri Dáviddal a Craft Head marketingesével beszélgettünk.

Mi a Craft Head koncepciója? Mitől másabb, mint a többi kézműves kocsma Budapesten?

Dávid: A Craft Head talán azzal tűnik ki a többi kisüzemi sörös helytől, hogy próbáljuk minél több funkcióval ellátni a helyet és ezzel minél jobban kiszolgálni a vendégeink igényeit. Az egyik legszembetűnőbb újításunk az éttermi és bár résszel egybekötött, de mégis teljesen különállóan működő bottleshop. A Craft Head jelenleg több, mint 30 sörcsapot biztosít a sörkedvelők számár, de emellett több, mint 200 féle üveges és dobozos sör is található a bár rész melletti bottleshopban. Az éttermi részben és a bottleshopban egyébként közel 200 főt tudunk fogadni, amit nyáron még egy 50+ fős terasszal toldunk meg. Természetesen a sörök mellett a bor-párlat kínálatra is szeretnénk odafigyelni, amit egy laza street food bisztro konyhával támogatunk meg.

A sörkínálat elég nemzetközi. Milyen elv alapján válogatjátok össze, hogy melyik országból vannak a sörök?

Dávid: Erre inkább Peti tud a legjobban válaszolni, hiszen ő szerzi be és válogatja össze söreinket hazai és külföldi sörfőzde partnereinktől. Természetesen a legfontosabb, megkerülhetetlen új magyar főzdék is főszerepet kaptak a polcokon a nemzetközi szortiment mellett. Szintúgy a „jó áras” cseh kisüzem is képviselteti magát a Primátor jóvoltából és a lengyel geek vonalat képviselő szelekciónk is erősíti a kínálatot.

Peti: A sörök kiválasztásánál a minőség mellett a széles választékra figyelek oda. Nem szeretnénk megszűrni a vendégeinket, így szerepelnek majd a csapokon a könnyen értelmezhető cseh-bajor lagerek mellett a külföldi craft világ elborultabb sörei is. A sör kínálatunk fele mindig a magyar vezető főzdék sörei lesznek, mint például a Monyo, Horizont, Mad Scientist, Brew Your Mind, Fehér Nyúl és még sokan mások. A jól bevált nevek mellet szeretnénk majd a jövőben új főzdéket és gerillákat is megmutatni.

Mi a cél? Mi az, amitől elégedetten csettintenétek?

Dávid: Ezt inkább értékesítők, tulajok szájából hallja az ember, de minden, egy projekten dolgozó ember ugyanazt mondaná: teltház minden nap :D Nem olyan távoli célokat tekintve szeretnénk felkerülni a budapesti kraft térképre. Szeretnénk, ha a vendégek úgy gondolnának ránk, mint egy olyan helyre, ahova jó szívvel betérhetnek és jó söröket vásárolhatnak. Olyan helyre, ami mondjuk a TOP3 lesz a saját listájukban, amikor egy jó kocsmára, sörboltra gondolnak. Igaz ez az éttermi részlegre is, amely a vírusügy helyzettől függően reményeink szerint mihamarabb nyithat.

Peti: Számomra a siker meghatározója az elégedett vendégek lesznek. Mindegy, hogy az ember egy kávéra vagy egy szülinapos dorbézolásra ül be hozzánk. Szeretnénk minél jobban a vendég szájízének megfelelni és együtt alakítani a helyet.

Lesznek a nemzetközi, tipikusan slágersörfőzdék sörei is? Itt leginkább a skandináv felhozatalra gondolok.

Peti: Természetesen, számomra a skandináv főzdék mindig közel álltak a profizmusukkal és az extrém ötleteikkel. Ugyan a cégből ketten benne vagyunk egy importőr-nagyker cégben is, de nem akarunk csak az ott forgalmazott sörökre korlátozódni.

A konyha nagyon ígéretesen hangzik. Ez most csak a kiszállításra optimalizált menü vagy ez adja majd a gerincét is a választéknak?

Dávid: Street food menünk főleg a kiszállításra van optimalizálva, de nem kizárt, hogy megmaradjon. A nyitás utáni új kulináris élményekre pedig már készülünk. Ráadásul nemrég igazoltuk a csapatba Kiss Zoltán séfet, aki már a világ több pontján, megannyi ország nemzetközi konyháján is megállta a helyét. Róla és új konyhánkról a jövőben többet is hallhatnak majd az olvasók, vendégek.

Mi az, ami változni fog a korábbi kialakításhoz képest?

Peti: A hely kialakítása nem változik, inkább szépül majd. Több eseményt (sport, kulturális, akár zenés, stb.) szeretnénk majd szervezni a jövőben a Craft Headbe. Így a jó étel, jó sörök mellett még egy ok, amiért betérhetnek a vendégek.

Mikorra várjátok, hogy ténylegesen, teljes üzemmódba tudtok kapcsolni és helyben is lehet majd fogyasztani?

Dávid: Nyilván ez minden vendéglátós számára nehéz kérdés még mindig. Mi próbálunk igazodni a jelenlegi helyzethez és ahogy lehetőség lesz rá, nyitunk. A bottleshop most is látogatható (a hét minden napján 12-19 között), illetve Wolton már rendelhetők is söreink és a street food menü is (konyha: K-SZO 12-22). Persze nem ülünk a babérjainkon, hiszen tökéletesítjük, véglegesítjük az új teljeskörű á la carte étlapot. A bottleshop is ennek az újranyitásnak az első fázisa. Reményeink szerint május környékén újra pezsgő színfoltja leszünk a Rákóczi útnak és rövid időn belül bekerülünk a már említett TOP3 listájába a kraft sörkedvelőknek. Az biztos, hogy „hatalmas bulit” csapunk, ha újra vendégeket láthatunk az üzlethelységben.

Peti: Minden vendéglátósnak ez egy nagyon nehéz időszak volt és még sajnos lesz is. Emelet bízunk abban, hogy a járvány után mihamarabb tudjuk nyitni és elégedett vendégekkel beszélgetni.

KÖVESSÉTEK A FACEBOOK OLDALUKAT A LEGFRISSEBB HÍREKÉRT!

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel