Main Area

Berry Bradley - TESZT

MONYO Brewing
Sörfajta Berliner Weisse
Szín cseresznyepiros
ABV 3,2%
IBU N/A
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Megtaláltad már a nyár legjobb sörét? Kóstold meg a Summer Series legújabb tagját a Berry Bradley-t! Berliner Weisse, vagyis savanyított búzasör, amit rengeteg meggyel, fekete ribizlivel és piros ribizlivel tettünk igazán ellenállhatatlanná. Kellően fanyar, savanykás íz, mely igazán jól oltja a szomjúságot a nagy melegben, és hogy több korsóval is meg tudj belőle inni, mindehhez egy elég alacsony alkoholtartalom (3.2% vol.) társul.

TESZT

Megjelenés: gyönyörű cseresznyepiros a színe, minimális habbal. Már a sör kinézete üvölti, hogy ez egy isteni gyümölcsös-savanyú sör lesz!

Illat: Ami egy gyümölcsös savanyított búzasörre jellemző: savanykás illat, mely kiegészül a pirosgyümölcsök illatával.

Íz: Hibátlanul eltalált fanyar, savanyú íz, mely mellé tökéletesen „jön” a meggy és a ribizlik íze. Én még éreztem egy nagyon enyhe krémes, sajttortás ízt is, mely a laktóznak köszönhető, de ettől lett teljes, kerek a sör.

Összbenyomás: Ha nyár, akkor Monyo savanyú sörei! Tavaly nyáron vezették be a srácok a Summer Series nevezetű sorozatot, melyben savanyú sörök voltak – egytől egyig hibátlanok. Mint ahogy a teszt alanya is hibátlan, és ez a Summer Series újabb versenyzője, vagy ha úgy tetszik: S02E01. Balaton parton, a nagy melegben hibátlanul csúszik, jól oltja a szomjúságot és nem vág fejbe a minimális alkoholtartalom. Azt hiszem, az idei nyár slágere lesz ez a sör. Nálam biztosan! Ajánlom mindenkinek is, de leginkább azoknak, akiknek nagyon melegük van, és szomjasak :D

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel