Main Area

Beta.03 (West Coast IPA) - TESZT

Szent András Sörfőzde
Sörfajta West Coast IPA
Szín Aranysárga
ABV 6%
IBU 54
Kiszerelés 0,33 üveges

Sörfőzde leírása a sörről

A Bandibá limitált kiadású, másként komlózott kísérleti verziója, még több komlóillattal és aromával. Kétszer hidegkomlózva.

TESZT

A Szent András Sörfőzde is belépett a kísérleti sörpiacra, ahol nem kevesebbet vizionálnak, mint egy olyan sörsorozatot, ami felveszi a versenyt a többi sörfőzde hasonló sorozataival. Ezt a sörsort TesztAndrás névre keresztelték és úgy tűnik elég komolyan is gondolták! Az első és legszembetűnőbb változás az alapszortimenthez képest a kinézete. Tényleg olyan feelingje van, mintha egy laborból hozták volna ki a sört, ami egyébként masszívan informatív, a cimkén minden infót megtalálni a sörről, még olyat is, amire nem is számítanál! De milyen is lett a sör? A következő bekezdésből kiderül. 

Elsőnek a Beta.03 sejtelmes névre hallgató West coast IPA-t kóstoltam meg, ami azért a mainstream sörirányokat tekintve nem számít a spanyol viasz feltalálásának. Viszont mégis kicsit többet tett bele a főzde, érződik rajta, hogy nem sajnálták a komlót. Elég massívan komlóhangsúlyos lett a sör, de még éppen annyira, hogy az előnyére váljon. Chinook, Amarillo és Centennial komlókat használtak a sörben, amitől igazán itatós lett. Egy könnyen iható, de mégis a sörgeekeket is kiszolgáló masszív íz- és illatbomba a végeredmény. Mindenkinek érdemes rákóstolnia, aki szereti a klasszikusabb sörstílusokat! 

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel