Main Area

Beta. 11 (S.M.A.S.H IPA) - TESZT

Szent András Sörfőzde
Sörfajta American IPA
Szín aranysárga
ABV 6%
IBU 54
Kiszerelés Üveg - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

Tisztán egy malátás, egy komlós kísérlet a sabro komló kókuszra emlékeztető aromáival.

TESZT

A Szent András Sörfőzde híres a remek lager és gyümölcsös söreiről, mint pl. az Ogre, Szent András Könnye, Black Rose. Felsőerjesztésű söröket is készítenek természetesen, de ők alapvetően a könnyen fogyasztható kategóriára mentek rá. Eddig IPA fronton nem igazán voltak erősek, noha van két IPA-juk is. De most ennek vége, ugyanis a TesztAndrás névre keresztelt kísérleti sorozatukban különböző IPA-kat fognak bemutatni. Az első versenyzőt már leteszteltük, melyet ITT olvashatsz el. Most pedig következzen a Beta. 11 (s.m.a.s.h IPA).

Ez egy úgynevezett S.M.A.S.H (single malt and single hop) IPA, azaz egy egy malátás, egy komlós sör. A sör lényegét pedig a 2020 nagy robbanása adja komló frontról, mégpedig a Sabro komló. Ez a Beta. 11 nagyon hasonló a Bakancslista #28-hoz, így az én véleményem szerint jobban passzol ez a kókuszos ízjegyekkel rendelkező Sabro komló a NEIPA stílushoz, mint egy ilyen egyszerű IPA egy malátás, egy komlós stíulshoz. Ahogy a Bakancslistánál, úgy itt sem éreztem a kókuszos ízt, sokkal inkább egy erős virágos, mézes-gyantás íz dominál, ami nekem kevésbé ízlett, tán egy kicsit túlságosan is intenzív volt. Keserűséget egyáltalán nem éreztem.

Felemásak az érzéseim, miközben a Beta.03-ért odáig voltam, hogy mennyire tökéletes IPA lett, ezért a Beta.11-ért már kevésbé vagyok oda, pedig a Sabro komló miatt sokat vártam tőle. Viszont én ezt szeretem az ízlésben, hogy nem egy egzakt dolog: Untappd-en olvasva az értékeléseket nagyon sok sör kedvelőnek ízlett ez a sör, így én sokkal inkább kisebbségben vagyok a nemtetszésemmel.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel