Main Area

Beta.06 - TESZT

Szent András Sörfőzde
Sörfajta West Coast DIPA
Szín mahagóni
ABV 8 %
IBU 85
Kiszerelés 0,33l üveg

Sörfőzde leírása a sörről

Intenzív amerikai komlók harmóniája egy kétszer hidegkomlózott illatos west coast stílusú dupla ipában. A magas alkoholtartalomból és a vastag testből adódó édeskés nyitányt a férfiasan erőteljes komlókeserű (IBU: 85) támogatja, teret engedve az Idaho és Chinook komlók trópusi gyümölcsökre emlékeztető aromájának. Ha eddig srácként kóstoltál, ez férfit farag belőled!

TESZT

Megjelenés: Pohárba töltve egy mahagóni színnel rendelkező, enyhén opálos sör jelenik meg, melyhez vastag, meglehetősen tartós habréteg párosul. Ebből egy réteg végig ott marad az ital tetején. 

Illat: A maláták és komlók szépen összesimulnak, egyik sem domborodik ki igazán. Az alkoholosság viszont érezhető rendesen. Kis kenyeres beütés és fenyős, virágos jegyek a komló jóvoltából. 

Íz: Malátásan édeskésen indul, viszont ez hamar el is tűnik, majd előkerül egy igen markáns komlókeserű, főként fenyős ízjegyekkel, ami mellett enyhe grapefruitos beütés is felfedezhető. A lezárás száraz és a keserűség is marad még a szájban. A korty végén bejelentkezik az alkoholos melegség közepesen erősen.

Összbenyomás: Kedvelem ezt a beta szériát a főzdétől, szerintem elég korrekt tételek jönnek ki benne és a hatodik is jól sikerült. Az üvegen szerepel, hogy “téliesített Bandibá”. Megállja a helyét. Bár régen ittam már, de az emlékekből táplálkozva vélek némi hasonlóságot felfedezni. Minden esetre elképzelhetetlennek tartom, hogy ezt a tétet nyáron igyam. Az alkoholosság kicsit kilóg, pont emiatt a hidegebb esték melengető és egyben hű társa lehet. 

Hol kapható?

EZEKET KÓSTOLTAD MÁR?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel