Main Area

Bliss - TESZT

SIMA Brewing
Sörfajta Sour Ale
Szín Bordó
ABV 5%
IBU 16
Kiszerelés Doboz - 0,33 l

Sörfőzde leírása a sörről

A Nyúl üregébe bepottyanva a Hara'Punk Brewing-os srácok mellett találtuk magunkat, néhány legurított sör után úgy gondoltunk összedobunk nektek egy kékáfonyás, lime-os, Kveik élesztővel erjesztett savanyú Ale-t. Igazi különlegessége, hogy nem a szokásos módon Lactobacillussal savanyítottuk, hanem a lime-mal értük el a megfelelő savanyúságot.

TESZT

Megjelenés: Sötétvöröses-bordós színe van, elején kellő mennyiségű habbal, mely hamar elillan. De ez savanyú sörnél nem bug, hanem feature.

Illat: Illatában lehet érezni az áfonyát, illetve a lime frissítő illata is jelen van.

Íz: Ahogyan illatban, úgy ízben is lehet érezni az áfonyát, de nem erőteljesen. A korty végefelé az áfonya eltűnik, helyébe pedig a lime íze lép. A Kveik élesztő is segít ebben a fanyar, gyümölcsös ízvilágban. A kortyérzetet könnyed és enyhén selymes. A savanyúsága nem fogja az arcodat letépni, de szerintem az nem is illene ehhez a sörhöz. Kellemesen enyhén savanyú, mely jól esik az emberi toroknak.

Összbenyomás: Egy igazán kellemes, gyümölcsösen frissítő savanyú sör, melyet jól esik így az Indián nyár idejében kortyolgatni. Ami miatt különleges ez a sör, az az, hogy nem lactobacillussal lett savanyítva a sör, hanem a lime levével. Laktóz sem került a sörbe, mégis érezhető enyhe krémesség-selymesség. Bátran ajánlom mindenkinek ezt a sört, nem fogtok benne csalódni.

Hol kapható?

2022 Szűretlen. Fejlesztette: Totel